11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- Deurne Uitverkochte QUATSJA!-avond in Deurne garant voor aanstekelijke mix van humor en...

[VIDEO] Uitverkochte QUATSJA!-avond in Deurne garant voor aanstekelijke mix van humor en muziek

De eerste van twee QUATSJA!-avonden stond afgelopen zaterdag garant voor een aanstekelijke aaneenschakeling van humor en muziek. Presentator Bart van Goch leidde de avond in goede banen, samen met de kapel van dienst; De Hôsbengels onder leiding van Peter van Hoek.

Jubileumprins Niels I, zijn prinses Renate en hun secondanten zaten er prinsheerlijk bij in hun luxueuze zetels tijdens het avondvullende programma in Cultuurcentrum Deurne, dat tijdens de carnavalsevenementen Worstzicht wordt genoemd en de residentie is van CS De Peelstrekels. Tien uiteenlopende acts maakten er een evenement van waarbij het enthousiaste publiek van de uitverkochte zaal zich niet onbetuigd liet.

Tekst gaat verder onder de video.

Bee Gees
Met hun nieuwe dans openden de dansmarietjes het bal en even later werd bekend gemaakt dat de leidster van de groep, Fanneke Timmers, de Vetlirre Medallie had verdiend. De aandacht van het publiek werd aansluitend gevestigd op tonprater Joep de Wildt uit Oudenbosch. Hij was als kleinzoon goed op dreef en maakte met zijn perfecte imitatie van Herman van Veen én de Bee Gees indruk.

Hetzelfde kon worden gezegd van de Deurnese amusementsgroep Ons Jonges. Frontman Twan van den Heuvel en zijn muzikanten vormden als carnavalsvereniging de Fluffy Mutsen een bijzondere Raad van Elf. Ook Prins Niels I van de Peelstrekels nam, na enig aandringen, zijn basgitaar ter hand en speelde de hele act mee. Hij is normaliter de vaste bassist van Ons Jonges.

Gortdroge humor
Het duo Nico en Marijn uit De Walsberg kreeg met hun gortdroge humor de zaal flink aan het lachen en werden opgevolgd door nog een duo: Stenzel en Kivits. Een verrassend muzikaal hoogstandje, waarbij de automatisch uitklapbare muziekstandaard zorgde voor veel hilariteit, net als de muzikale strapatsen van Kivits en zijn keyboard.

Daarna kroop Frans Bevers uit Oirschot in de ton. De gelouterde artiest met dertig jaar podiumervaring op de teller had de zaal vanaf het begin in zijn greep en nam ook de Hôsbengels regelmatig op de hak. Bevers, als SRV-man en zijn vrouw Drika hadden de winkelwagen achter zich gelaten en bestierden nu een supermarkt met de naam Drika van de Jurk.

Boerebloaskapel
De Peelstrekels vieren dit jaar hun 66-jarige bestaan en daarom verscheen zaterdagavond nagenoeg de hele prinsengarde in vol ornaat op het podium met in hun midden de jubileumprinsen Leon van Osch, Johan Verhaegh en Stefan Aspers. Speciaal voor het jubileum – dat later dit jaar in het laatste weekend van september wordt gevierd – zongen ze de sterren van de hemel onder begeleiding van De Hôsbengels, met als hoogtepunt het nummer Boerebloaskapel.

Het drietal Tadaa hield ook met hun mix van cabaret, muziek en humor de sfeer erin en kreeg de zaal op de banken. De Raad van Elf zorgde voor de muzikale finale waarbij prinses Renate, als fan, een glansrol vertolkte. Natuurlijk ontbrak ook hun nieuwste nummer ‘Lekker Bier’ niet.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgende week zaterdag is de tweede en laatste QUATSJA!-avond waarna de Peelstrekels zich opmaken voor carnaval 2024. QUATSJA! wordt georganiseerd door de QUATSJA!-commissie, onder leiding van Nico Jacobs, die met deze editie tekent voor hun tiende jaar. in 2025 draagt de commissie het stokje over aan een nieuwe lichting, die samen met de oude leden de elfde QUATSJA! gaat organiseren.

Foto: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen