17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Deurne Carnavalsvereniging De Heikneuters krijgt gemeentelijke onderscheiding

[VIDEO] Carnavalsvereniging De Heikneuters krijgt gemeentelijke onderscheiding

Carnavalsvereniging De Heikneuters uit de St. Jozefparochie heeft vrijdagavond de Legpenning van de gemeente Deurne gekregen.

De gemeentelijke onderscheiding is uitgereikt tijdens de receptie van de vereniging in de feesttent bij ’t Hofke van Marijke. Dick van Goch, die in 1959 als Prins Dick d’n uurste de scepter zwaaide, kreeg de Legpenning uit handen van locoburgemeester Marinus Biemans.

Tekst gaat verder onder de video.

Bijzondere mijlpaal
Carnavalsvereniging De Heikneuters bestaat 66 jaar. Dat is voor carnavalsbegrippen een bijzondere mijlpaal. “Al 66 jaar staan De Heikneuters voor elkaar klaar, maar zeker ook voor de inwoners van de St. Jozefparochie. Tradities worden in ere gehouden en er is veel samenhang en verbroedering”, schrijft de gemeente in de motivatie om de Legpenning toe te kennen.

Betrokkenheid
De gemeente roemt de maatschappelijke betrokkenheid die sinds het begin hoog in het vaandel staat bij De Heikneuters. “Door het organiseren van activiteiten zorgt de vereniging voor betrokkenheid naar elkaar toe en draagt bij aan de leefbaarheid. Voor jong en oud worden er vanaf de oprichting activiteiten georganiseerd. Iedereen is daarbij welkom.”

Heilight Parade
Ook de populaire jaarlijkse lichtjesoptocht, de Heilight Parade, en het evenement ‘Heise Mal Prinsengarde der Heikneuters’ worden door de gemeente specifiek benoemd bij de toekenning.

Foto’s: Harold van der Burgt/Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen