14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- St. JozefparochieJubileumweekend CV De Heikneuters gestart met onthulling kunstwerk ‘In eenheid verbonden’

Jubileumweekend CV De Heikneuters gestart met onthulling kunstwerk ‘In eenheid verbonden’

Het startsein van het jubileumweekend van CV De Heikneuters is vrijdagmiddag rond 15.00 uur gegeven met de onthulling een speciaal kunstwerk tegenover de St. Jozefkerk in Deurne. Het is de aftrap van het drie dagen durende feest in verband met het 66-jarig jubileum van de carnavalsvereniging uit de St. Jozefparochie. 

Het beeld dat is geplaatst in het plantsoen voor dienstencentrum De Hoeksteen, heeft in het midden De Heikneuter met daaromheen grote en kleine vogels die staan voor alle mensen uit de St. Jozefparochie. Het kunstwerk heeft de naam ‘In eenheid verbonden’. “Want in de Hei doen we het samen. Je hebt eenieder nodig van jong tot oud om iets tot stand te brengen en te behouden”, meldt de carnavalsvereniging die het kunstwerk aan de wijk heeft geschonken.

Heilight Parade
Vrijdagavond gaat het feestweekend voor De Heikneuters door in de feesttent naast ’t Hofke van Marijke waar de leden van de vereniging hun jubileumreceptie houden. Op zaterdag blijft de feeststemming er in zitten in de St. Jozefparochie als om klokslag 19.30 uur de lichten in de wijk worden gedoofd voor de vijftiende editie van de Heilight Parade. Aansluitend is er in de feesttent naast ’t Hofke van Marijke vanaf 21.30 uur de After Heilight Party met optredens van Jan Biggel, de band Rosentaler en DJ Mark Mastbroek. Om 24:00 wordt bekendgemaakt wie de winnaar is geworden van de Heilight Parade.

Heicantus
Ook zondag is het nog de hele dag feest in de St. Jozefparochie met in de ochtend Frühshoppen in de feesttent bij ’t Hofke van Marijke. Van 10.00 tot 13.00 uur presenteren CV De Heikneuters en gelegenheidskapel Toeternietoe het Kapellenfestival met aansluitend om 13.00 uur de prijsuitreiking van de Kinder Heilight Parade. Op zondagmiddag is er van 14.30 tot 17.00 uur de Heicantus in de feesttent met als thema ‘camping kitsch’.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen