12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- Deurne Beruchte Deurnese broodfokker trekt hoger beroep in en wacht lange gevangenisstraf

[VIDEO] Beruchte Deurnese broodfokker trekt hoger beroep in en wacht lange gevangenisstraf

Kevin T. uit Deurne die jarenlang zijn honden slecht verzorgde en ze illegaal fokte, legt zich toch neer bij de straffen die hij hiervoor vorig jaar oktober kreeg. De rechtbank in Zwolle veroordeelde hem toen tot achttien maanden cel, waarvan de helft onvoorwaardelijk. Ook werd bepaald dat hij tien jaar lang geen dieren mag houden.

Eigenlijk zou deze woensdagochtend bij het gerechtshof in Arnhem het beroep dienen dat hij had aangetekend, maar de 37-jarige fokker heeft dat ingetrokken. Het is niet bekend waarom. Het hof verwijst desgevraagd door naar de advocaat van de man, maar die heeft nog niet gereageerd.

Nieuwe rechtszaak
Het besluit betekent wel dat hij voor negen maanden de gevangenis ingaat en misschien wel voor een nog langere periode. In april werd hij namelijk gearresteerd, omdat hij zowel in Heerlen als in België honden op dieronvriendelijke wijze hield. Hiermee overtrad hij de voorwaarden die de rechtbank in Zwolle hem vorig jaar had opgelegd. En dat leidt weer tot een nieuwe rechtszaak, die voor 20 augustus is gepland.

In afwachting van deze zitting zit de man al bijna een maand vast. Later deze maand wordt bepaald of zijn voorarrest wordt verlengd.

In deze video van de LID zie je hoe de honden van de broodfokker erbij zaten:

Schrijnende situaties
‘Grootschalig dierenleed’, zo betitelde de rechtbank in Zwolle vorig najaar de omstandigheden waaronder de honden van de fokker uit Deurne moesten leven. Jarenlang liet hij ze in hun eigen poep liggen of gaf hij hen geen schoon water. Veel dieren waren in een slechte conditie en een groot aantal honden had een verklitte vacht.

De schrijnende situaties kwamen aan het licht bij controles van onder andere de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID). Ondanks waarschuwingen en opgelegde maatregelen deed de man er niets aan, hij ontkende ook zijn dieren te hebben verwaarloosd. Zelfs nadat de LID dieren had meegenomen.

De rechter maakte er korte metten mee: negen maanden cel en nog eens negen maanden als hij de komende tien jaar weer de fout in zou gaat. Hij mag in die periode ook geen dieren houden. Ook kreeg de man een beroepsverbod van zes jaar en negen maanden.

Lees ook: Nieuwsdossier: Hardleerse Deurnese broodfokker

Bron: Omroep Brabant Tekst: Hans Janssen

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen