21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- Deurne Druk bezochte 20ste editie Kommer en Kwijl in Deurne; ‘Mensen zijn...

[VIDEO] Druk bezochte 20ste editie Kommer en Kwijl in Deurne; ‘Mensen zijn er echt aan toe’

Dat carnaval vierend Deurne na twee jaar toe was aan weer eens een echt carnavalsfeest was vrijdagavond goed te merken bij de twintigste editie van Kommer en Kwijl. Al van verre was de gezelligheid te horen van de negen Deurnese artiestengroepen die van kroeg naar kroeg trokken.

“Het hangt met de benen buiten. Er hangt een sfeer; je kunt aan alles merken dat mensen er echt zo aan toe zijn om weer eens een keer feest te vieren”, zegt voorzitter Leon van Osch van de PrCie die Kommer en Kwijl organiseert.

Grote zaal
In het Cultuurcentrum was zelfs de grote zaal open en goed gevuld terwijl Kommer en Kwijl bij eerdere edities plaatsvond aan de bar in de veel kleinere foyer. Ook bij de andere zeven deelnemende horecagelegenheden konden de rondreizende carnavalsacts rekenen op een warm welkom. “Wij hebben nou bijna onze hele route gehad en je merkt dat mensen hier behoefte aan hebben en Kommer en Kwijl sluit daar perfect op aan”, zegt Van Osch van de PrCie.

Tekst gaat verder onder de video

Acht locaties
Vanaf 20.00 uur gingen de artiesten langs om de toon te zetten in het CCD, Café In den Sleutel, De Potdeksel, Jut en Jul, De Brouwer, Het Pandje, De Wik en Den Draai. Die laatste twee zijn dit jaar nieuw op de route van Kommer en Kwijl. Ontmoetingscentrum De Wik aan de Hellemanstraat is in de plaats gekomen van Asteffekan dat vorig jaar definitief haar deuren sloot; Den Draai nam de plaats in van het Vertierke.

Hoog meezinggehalte
Bij deze editie van Kommer en Kwijl waren er optredens van De Ameezing Roses, 2 Kontiki en de wortel van 14, Tiet Zat, De Frannies, Dragalicious, Tlupt oit de hand, CV de Klefklappers, De Batsende Bevers en Dèzi’degai. In elke horecagelegenheid die ze bezochten, zorgden ze voor een optreden van ongeveer een kwartier met een hoog meezinggehalte.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen