12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- Deurne Goede doelen presenteren zich aan Gladiatoren van Deurne; ‘Hiervoor gaan jullie...

[VIDEO] Goede doelen presenteren zich aan Gladiatoren van Deurne; ‘Hiervoor gaan jullie de boksring in’

De 22 ondernemers die als Gladiatoren van Deurne de boksring ingaan op zaterdag 29 juni kregen afgelopen vrijdagavond een uitgebreide uitleg over de vier goede doelen waarvoor bij de tweede editie van het evenement geld wordt ingezameld. Afgevaardigden van Leentjebuurt Speel-O-Theek, Stichting de Ossenbeemd, Stichting Grip op Schuld Deurne en Stichting Ons Thuis vertelden aan de boksende ondernemers over wat hun organisaties doen.

“Het is natuurlijk wel leuk dat jullie ook als deelnemers weten voor wie je uiteindelijk wat gaat doen”, legt organisator John Bersch uit aan het begin van de bijeenkomst. “We hebben deze ‘meet & greet’ speciaal voor de deelnemers en hun partners opgezet om te laten weten: dat zijn de doelen waar we het voor gaan doen. Hiervoor gaan jullie de boksring in.”

Vier doelen
Vorig jaar werd met het evenement 22.500 euro ingezameld voor het TEJO-huis in Deurne, ditmaal is gekozen voor vier afzonderlijke doelen. “We wilden deze keer eens kijken naar wat kleinere goede doelen, want er zijn veel goede initiatieven in Deurne die echt een financiële ondersteuning kunnen gebruiken”, vertelt John Bersch. Hij legt uit dat er deze keer ook bewust is gekozen voor twee maatschappelijke doelen, waarvan eentje uit de hoek van natuur en milieu komt en eentje uit de sector zorg en welzijn.

Tekst gaat verder onder de video.

Voor het boks-evenement moeten de deelnemende ondernemers flink oefenen. Ze krijgen een training die zeven maanden duurt en waarbij minimaal twee keer per week wordt getraind. “We werken met de deelnemers aan hun techniek en begeleiden ze zowel mentaal als lichamelijk. Daarbij volgen we de ondernemers nauwgezet en evalueren we hoe ze zich ontwikkelen. Daarna gaan we kijken welke deelnemers een goeie match zijn voor elkaar”, vertelt Bersch.

Complexe sport
Boksen leer je niet zomaar volgens de bokstrainer. John Bersch is zelf al 30 jaar actief in de bokswereld en weet wat er allemaal komt kijken bij deze volgens hem complexe sport: “We gaan trainen op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, en snelheid. Bijvoorbeeld ook heel belangrijk is het voetenwerk. Veel mensen denken dat het vooral gaat om je handen en armen, maar ook het verplaatsen is een belangrijk onderdeel van de boks-techniek.”

Op zaterdag 29 juni gaan de 22 Deurnese ondernemers helemaal klaargestoomd de boksring in. Hiervoor wordt net als bij de eerste editie de evenementenhal van Green Valley Estate in Deurne omgebouwd tot een bokstempel met een echte boksring. Ook worden de ondernemers aangekondigd door een professionele ringspeaker en zijn er voor de wedstrijden een scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond aanwezig.

Leesook:

Foto: Gladiatoren van Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen