12.9 C
woensdag 1 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne doet zichzelf opnieuw tekort met verlies van Sportclub’25 in Bocholtz...

SV Deurne doet zichzelf opnieuw tekort met verlies van Sportclub’25 in Bocholtz (3-1)

SV Deurne reisde zondagmiddag naar het tegen de Duitse grens liggende Bochholtz om daar de strijd aan te binden met Sportclub’25, dat na de winterstop aan een zeer goede serie bezig is. Helaas voor SV Deurne werd deze serie voortgezet en dat was, zeker gezien het veldspel van de blauwwitten, niet nodig geweest. Sportclub’25 profiteerde optimaal van enkele Deurnese fouten, waar Deurne verzuimde de vele gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten; het resultaat, een eindstand van 3-1.

In de warming-up moest Willem van der Meer ziek afhaken en hij werd vervangen door Quincy Plas, die na een paar weken afwezigheid, de draad prima oppakte. SV Deurne had al in de tweede minuut op voorsprong kunnen komen toen Rens Joosten door Joris van den Heuvel vrij voor de keeper werd gezet, maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Lange ballen
SV Deurne controleerde de wedstrijd en zag in de tiende minuut een schot van Stefan van der Werf geblokt worden na een goede combinatie door het midden. Sportclub ’25 liet Deurne komen en probeerde met lange ballen achter de verdediging de snelle spitsen aan het werk te zetten en dat leidde binnen drie minuten tot twee doelpunten.

Eerst reageerde Peter Strijbosch te laat op een bal achter de centrumverdedigers en wist Bart van Diederen de bal met een simpele voetbeweging over de lijn te werken 1-0. Kort daarna een snelle omschakeling aan de linkerkant van de gastheren, waarbij de bal de zestien in werd geslingerd en deze een prooi leek voor de doelverdediger, maar die dacht de bal aan de overigens weer sterk spelende Stijn Boerenkamps te laten. Gevolg 2-0 in de 20ste minuut door Roel Hendriks, die dankbaar gebruik maakte van het misverstand.

Vrije trap
Daarna nam SV Deurne de wedstrijd weer in handen. Eerst kwam de bal na een lange rush van Boerenkamps bij Van der Werf, die zijn schot geblokt zag. De daaruit volgende twee corners leverden niets op. In de 39ste minuut nam Dennis Groen op links een vrije trap, die door Van den Heuvel hard werd ingekopt. De keeper pareerde de bal, waarna de rebound door Yuri Veeneman net naast werd geschoten.

In de 43ste minuut viel dan toch de verdiende aansluitingstreffer. Van der Werf gaf vanaf links een prima voorzet en opnieuw was het Van den Heuvel die inkopte, waarna de met een reflex gestopte bal door Gert Swinkels van dichtbij tegen de touwen werd geschoten.

Volop mogelijkheden
In de tweede helft had Frank Teeuwen wat omzettingen gedaan, waarbij Plas centraal ging spelen en Luuk Veeneman meer op kon komen vanaf links. Sportclub’25 had duidelijk moeite met het goede spel van Deurne na de rust. Joosten kon opkomen over links en leverde een goed schot af, dat de doelman wederom moest lossen, maar ditmaal viel de bal niet voor een Deurnese voet.

Boerenkamps kwam goed door over rechts en zag zijn schot tegen de buitenkant van de paal gaan. Bij een van schaarse tegenstoten wist Strijbosch een schot van de rand zestien goed onschadelijk te maken. In de 66ste minuut kwam Jasper Aarts in het veld voor Thijs Matheij en werd de druk verder opgevoerd. Opnieuw was het Boerenkamps die de keeper bijna verraste met een schot vanaf de zijlijn op een meter of 40 van het doel. Deze laatste kon de bal nog net met zijn vingertoppen tot corner verwerken.

Schitterende combinatie
De mooiste kans was in de 73ste minuut voor Van der Werf na een schitterende combinatie over een aantal schijven, maar de bal ging uiteindelijk via een been van een verdediger net naast. De corner leidde tot een scrimmage voor het doel, waarbij de inzet van Joosten van de lijn werd gehaald.

Ook Aarts kreeg nog een dot van een mogelijkheid na een mooie voorzet vanaf links door Van den Heuvel, maar hij schoot de bal vanaf een meter of vijf recht op de doelman. De belegering door Deurne leverde in de 81ste en 85ste minuut nog twee schoten op door Van der Werf en Van den Heuvel, die allebei net over het doel scheerden.

3-1
Ja, als je hem zelf niet maakt dan doet de tegenstander het. Uit de tweede mogelijkheid in de tweede helft na een counter over hun linkerflank kwam de bal bij de volledig vrij staande Stijn Keulen, die met deze kans wel raad wist en de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Al met al is het verlies op deze zonnige middag in Zuid- Limburg samen te vatten als onnodig op een weliswaar erg slecht veld. Door de uitslagen van zondagmiddag kruipt de middenmoot weer wat dichter naar elkaar toe en zal SV Deurne volgende week thuis vol aan de bak moeten tegen Volharding uit Vierlingsbeek om de punten in Deurne te houden.