7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- St. Jozefparochie Heilight Parade grootser dan ooit; veel publiek bij 15de editie lichtjesoptocht...

[VIDEO] Heilight Parade grootser dan ooit; veel publiek bij 15de editie lichtjesoptocht St. Jozefparochie

Klokslag 19.30 uur ging de straatverlichting uit in de St. Jozefparochie en was het donker in de Deurnese wijk. Maar niet voor lang want al snel reden de met lichtjes versierde praalwagens door de straten bij de vijftiende editie van de Heilight Parade. Rijen dik stonden de bezoekers langs de weg om het spektakel te aanschouwen.

“Prachtig om ‘em weer door de St. Jozef te zien rijden en het weer zat natuurlijk super mee dus ik denk dat iedereen weer genoten heeft”, zegt Leo Cuijpers van de organisatie van de Heilight Parade. “Alle wagens die van heinde en verre kwamen om mee te doen, hebben weer een heel mooi plaatje neergezet waar iedereen van heeft kunnen genieten”, vertelt Cuijpers trots.

Tekst gaat verder onder de video.

Originele vorm
Het was voor het eerst sinds de coronaperiode dat de lichtjesoptocht weer in originele vorm werd gehouden. Een aantal keren kon het evenement niet doorgaan door de coronapandemie en vorig jaar was er een aangepaste versie vanwege de coronaregels waarbij de wagens op een vaste plek waren opgesteld en het publiek langs de stilstaande stoet afliep.

190 kinderen
De Heilight Parade werd zaterdagavond voorafgegaan door de Kinder Heilight Parade waaraan ongeveer 190 kinderen van Basisschool D’n Bogerd meededen. Daarna lieten de volwassenen hun prachtige en adembenemende creaties zien terwijl deze door de donkere straten van de St. Jozefparochie trokken.

Tentdak eraf
Rond 21.45 uur werd de lichtjesoptocht afgesloten maar gaat het feest in de wijk door met de After Heilight Parade in de feesttent naast ’t Hofke van Marijke met optredens van Jan Biggel, de band Rosentaler en DJ Mark Mastbroek. “Ik denk dat het dak en dan in dit geval het tentdak eraf gaat”, zegt Leo Cuijpers.

Prijsuitreiking
Rond 24.00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden voor de volwassen editie van de Heilight Parade. De uitreiking van de Kinder Heilight Parade vindt zondagmiddag plaats om 13.00 uur na het Kapellenfestival van CV De Heikneuters en gelegenheidskapel Toeternietoe.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen