5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- Deurne Mila Coopmans is voorleeskampioen van Deurne en gaat door naar regionale...

[VIDEO] Mila Coopmans is voorleeskampioen van Deurne en gaat door naar regionale finale

Mila Coopmans van de Gerardusschool in de Walsberg is maandagochtend voorleeskampioen van Deurne geworden. Bij de lokale vervolgronde van De Nationale Voorleeswedstrijd onder de veertien Deurnese basisscholen won Mila in de halve finale van Gus van de Kant van basisschool D’n Bogerd in de Sint Jozefparochie.

De scholieren kwamen in twee rondes tegen elkaar uit. Eerst de zeven meest in het centrum liggende scholen, gevolgd door die uit de kerkdorpen.

Tekst gaat verder onder de video.

Jury
Loes Lemmens stelde alle deelnemers aan medescholieren, ouders en grootouders voor en verzorgde een tweetal quizjes op het moment dat de jury in overleg ging over de bijdragen van de jonge deelnemers. Manager Ank Mooren en coördinator Rita Meulendijks van Bibliotheek Helmond-Peel vormden de jury samen met wethouder Riny van Rinsum van zorg, onderwijs, kunst en cultuur en beoordeelden alle voorgelezen fragmenten uit de meest uiteenlopende boeken.

‘Ontzettend Smerig’
Bij de finale had Gus gekozen voor een stuk uit ‘Ontzettend Smerig’ van de auteur Andy Griffiths, Mila las een deel voor uit de boeken van Harry Potter. De jury vond het moeilijk om tot een oordeel te komen op basis van de gekozen boeken, maar uiteindelijk was de beslissing toch unaniem en mag Mila zich een jaar lang voorleeskampioen van groot Deurne noemen. Op zaterdag 2 maart vertegenwoordigt zij Deurne tijdens de regionale voorleeswedstrijd in Goirle. De winnaar daarvan komt eind maart uit in de Brabantse finale. Degene die daar wint, gaat door naar de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

Alle deelnemende scholieren in Deurne kregen maandag van de jury, behalve veel lof en complimenten, een oorkonde, een roos en een boekenbon.

Foto’s: Willem Wijnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen