11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- Deurne Nieuwe organisatie helpt ouders in Deurne bij gedwongen jeugdzorg

[VIDEO] Nieuwe organisatie helpt ouders in Deurne bij gedwongen jeugdzorg

Gezinnen in Deurne en Helmond die vastlopen met gevallen in de gedwongen jeugdzorg, kunnen voortaan terecht bij de nieuwe organisatie Bijstand in Jeugdzorg. Het is een initiatief van ervaringsdeskundige Frans Vogels, die voorheen werkzaam was bij de stichting Ouders en Jeugdzorg, die vorig jaar failliet ging.

Voor de hulp die de organisatie verleent, hoeven ouders niets te betalen. Bijstand in Jeugdzorg wordt gefinancierd door de gemeenten Deurne en Helmond. Frans Vogels en zijn collega Petra Peperkamp willen met de nieuwe hulporganisatie proberen om in het eerste jaar 15 tot 20 cliënten te gaan begeleiden.

Veel emotie
Gedwongen jeugdhulp gaat over maatregelen als ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Zaken waar veel emotie bij komt kijken. “Wij zijn een beetje de gids in de jungle”, legt Vogels uit. “Als je in de wereld van de jeugdzorg terecht komt, krijg je te maken met heel veel regel- en wetgeving. Iets waar je als buitenstaander vaak niets van weet. Wij helpen cliënten die regels te begrijpen en vertellen wat kan en wat niet kan.”

“Niemand vindt het fijn als anderen beslissingen nemen over je kinderen,” voegt Peperkamp toe. Wij begeleiden gezinnen bij  gedwongen jeugdzorg en zorgen dat jeugdhulpverleners en ouders samen tot een goede oplossing komen”, legt ze uit. “Wij zijn onafhankelijk en kiezen geen partij; het belang en welzijn van het kind staan voorop.”

Bijstand in Jeugdzorg heeft een kantoor aan de Vossenbeemd 110b in Helmond. Meer informatie vind je op bijstandinjeugdzorg.nl. De collega’s van Dit is Helmond maakten een videoreportage over de start van de nieuwe hulporganisatie.

Foto: Dit is Helmond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen