7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- Deurne Prinsen leveren sleutels in bij burgemeester Buter; nog één keertje carnavalspak...

[VIDEO] Prinsen leveren sleutels in bij burgemeester Buter; nog één keertje carnavalspak aan

Precies een week geleden werd op zaterdagmiddag 10 februari om 14.11 uur symbolisch de sleutel van de gemeente Deurne aan de zeven prinsen overhandigd als startsein van de carnaval. Deze zaterdagmiddag kreeg burgemeester Greet Buter de sleutels weer terug van de prinsen en hun gevolg. De Hôsbengels zorgden traditiegetrouw voor de muzikale bijdrage tijdens de carnavalsplechtigheden.

In het Huis voor de Samenleving dankte Buter iedereen voor het goede verloop van de carnaval, waarna de sleutels werden ingeleverd en de vaandels van alle zeven verenigingen werden opgerold.

Tekst gaat verder onder de video.

“Voor ons is carnaval een feest waarin we even los komen van onze vaste patronen, gek doen, de rollen omdraaien. Een feest dat alleen maar samen gevierd kan worden. En een feest dat mogelijk gemaakt wordt door heel veel vrijwilligers, voor en achter de schermen. Als gemeente zijn we hier heel trots op”, zegt Buter.

Om daar uiting aan te geven, nomineren de verenigingen elk jaar hun vrijwilligers voor een Vetlirre Medallie, waarvan er ook dit jaar meerdere werden uitgereikt. “Ik vind het heel leuk om daar elke keer bij te zijn en de verrassing op de gezichten van de ontvangers te zien”, besluit burgemeester Greet Buter.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen