7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneLEVgroep Deurne start met training voor mantelzorgers in omgaan met dementie

LEVgroep Deurne start met training voor mantelzorgers in omgaan met dementie

Het aantal mensen in ons land met de diagnose dementie ligt op dit moment op 270.000; de verwachting is dat er over zo’n 20 jaar ongeveer twee keer zoveel mensen in onze samenleving last van krijgen. LEVgroep Deurne start daarom binnenkort met een vierdaagse training voor mantelzorgers, die zorgen voor iemand die lijdt aan de ziekte.

“Mensen met dementie, we gaan ze steeds vaker zien in onze samenleving; weet jij hoe daarmee om te gaan? Omgaan met dementie is niet altijd gemakkelijk; naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsstoornissen”, zegt Patty van Rooy van de LEVgroep.

De training in Deurne bestaat uit drie bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst van elk twee uur. De lessen worden gegeven in een groep van maximaal 12 deelnemers en vinden in de avond van 19.00 tot 21.00 uur plaats in het Huis voor de Samenleving aan de Markt. De gratis training wordt gegeven door Joost Douwes en Patty van Rooy van LEVgroep Deurne.

Aanmelden kon nog tot dinsdag 20 februari door een email te sturen aan sociaalteamdeurne@levgroep.nl of door te bellen met 0493-352500.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen