13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- Deurne Toch een Prinsenfoto in Deurne: ‘Als het ED het niet kan,...

[VIDEO] Toch een Prinsenfoto in Deurne: ‘Als het ED het niet kan, regelen we het zelf wel’

Alle carnavalsprinsen van de regio op één foto; een jarenlange traditie die dit jaar ineens niet door leek te gaan. Een drietal leden van verschillende carnavalsverenigingen uit de gemeente Deurne liet dat niet gebeuren en nam het initiatief voor een eigen Prinsenfoto. Hiervoor kwamen zondagochtend alle hoogheden van groot Deurne samen bij het Dinghuis aan het Haageind in Deurne.

Het is rond 10.00 uur al een drukte van belang op het terras bij het Groot Kasteel: “Zeg ut mar, wor moet ik stoan?” De zes prinsen en één prinses laten zich als een soort van fotomodellen op de juiste plaats zetten en laten zich van hun beste kant zien voor toch nog een echte Prinsenfoto. Even nog poseren op de trap van het Kasteel en de foto-shoot zit er weer op voor de lokale hoogheden. Ook de jeugdprinsen van groot Deurne werden op de foto gezet.

Tekst gaat verder onder de video

Lieshout
Normaal gesproken komen de prinsen van alle carnavalsverenigingen elk jaar in het weekend voorafgaand aan de carnaval samen bij Bavaria in Lieshout om de Prinsenfoto te maken. Na twee foto-loze jaren door corona, keken de hoogheden uit de gemeente Deurne hier erg naar uit. Maar toen kwam de email van het Eindhovens Dagblad waarin werd gemeld dat ze de organisatie niet rond kregen.

Ludieke actie
“We kregen een berichtje van het ED en daar stond eigenlijk alleen maar in dat ze het helaas allemaal niet voor elkaar kregen. Ze zouden het in 2024 opnieuw proberen en dan kregen we nog wel te horen of het dan wel doorgaat”, vertelt vorst Karel Claassen van de Heikneuters. “We hebben het toen met een drietal opgepakt en afspraken gemaakt met het Dinghuis en hebben we een hele leuke ochtend geregeld. We gaan nu als ludieke actie vanuit Deurne onze foto doorsturen naar het Eindhovens Dagblad.”

‘Kunt ons altijd bellen’
De vorst van de Heikneuters legt uit dat ze door snel schakelen in korte tijd alles in kannen en kruiken hadden voor het fotomoment. “Ze kregen het bij het ED niet klaar na een jaar heel veel regelen, wij hebben het in een week geregeld. Dus ik zou zeggen, je kunt ons altijd bellen Eindhovens Dagblad.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Andere plaatsen
Ook op andere plaatsen in de regio zoals in Lieshout en Geldrop zijn dit weekend door verschillende carnavalsverenigingen eigen initiatieven genomen bij gebrek aan de Prinsenfoto van het ED. Fotograaf Joost Duppen maakte daar foto’s van de plaatselijke prinsen.

Foto’s/video Deurne: Ivan van Oosterhout – Foto’s Lieshout/Geldrop: Joost Duppen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen