25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- Deurne Zeilberg even geen Pottenbakkersland; geslaagd jubileumfeest Hellevègers in ‘geleende’ residentie

[VIDEO] Zeilberg even geen Pottenbakkersland; geslaagd jubileumfeest Hellevègers in ‘geleende’ residentie

De Zeilberg was zaterdagavond even geen Pottenbakkersland maar het epicentrum van hossende en feestvierende Hellevègers. Voor de viering van het 44-jarig jubileum van de Hellevègers had collega-carnavalsvereniging de Pottenbakkers hun residentie in Den Draai even een dagje aan hen ‘uitgeleend.’

Voor het verse prinsenpaar Prins Rob I en prinses Moniek een bijzondere gebeurtenis. “Dat is super apart om jubileumprins te zijn. Ik voel me ook echt wel vereerd dat ik dat mag zijn”, zegt Prins Rob d’n uurste.

Carnavalssfeer
Het dak ging eraf bij de feestavond met de dansmarietjes die hun nieuwe dansjes lieten zien aan het publiek en optredens van Ah Bah en Ivo van Rossum die de bezoekers goed wisten op te zwepen en helemaal in de oude vertrouwde carnavalssfeer meetrokken. Alle carnavalsverenigingen waren ook aanwezig met een afvaardiging waardoor de grote zaal van Den Draai tijdens het feest goed gevuld was.

Jeugdprins
De jubileumviering van de Hellevègers begon zaterdagmiddag al om 14.00 uur met een seniorenmiddag waar de Carolientjes, Hans d’n Brabander en de dansmarietjes het publiek in de carnavalstemming brachten. Tijdens deze middag werd Tim Lemmen als 10de Jeugdprins van de Hellevègers onthuld.

De Helleman
De Hellevègers bestaan al 44 jaar maar zijn pas sinds een paar maanden een officiële carnavalsvereniging, legt Jeroen Welten van de Hellevègers uit: “Het is eigenlijk begonnen als een onderdeel van Buurtvereniging De Helleman. Net zoals we een werkgroep hadden die zich bezig hield met de Sinterklaasviering was er ook een commissie die voor de carnavalsactiviteiten zorgde.”

1978
Dat is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een echte carnavalsvereniging maar ze werden tot nu toe niet als dusdanig erkend omdat de Hellevègers niet ingeschreven stonden als vereniging. “Dat is nu alsnog gebeurd bij de Kamer van Koophandel zodat we met terugwerkende kracht vanaf 21 oktober 1978 carnavalsvereniging zijn”, vertelt Welten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen