15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneE-Racing team Hub van Doornecollege wint eerste Electro League van het schooljaar

E-Racing team Hub van Doornecollege wint eerste Electro League van het schooljaar

Het nieuwe E-kartteam van het Hub van Doornecollege heeft meteen aan het begin van het nieuwe schooljaar een mooie prestatie geleverd. Afgelopen donderdag werden ze in Lelystad winnaar van de First Electro League.

Extra bijzonder is dat de Deurnese E-racers het enige VMBO-team vormen tussen elf MBO-teams bij deze wedstrijden. “Dat zij dan winnen is natuurlijk een geweldige prestatie. En het mooie is dat deze kanjers er enorm veel van geleerd hebben”, meldt de school.

Overuren
Winnaar worden, doe je niet zomaar. Daar hebben Nick van den Berg, Vince Duitsers, Bram Cornelissen, Maik Schutte, Thijs Manders, Willem van Dessel, Dylan van den Bogaart op school veel overuren voor gemaakt om aan de E-kart te sleutelen. De dag voor de wedstrijd werkten ze nog tot 19.30 uur door om de waterpomp om te bouwen van mechanisch naar elektrisch. Het bleek een succesvolle actie.

Batterijmanagement
De leerlingen van het Hub van Doornecollege deden met twee E-karts mee aan de wedstrijd. De 74-E-kart won glansrijk, maar niet zonder slag of stoot. In een race van een uur bleven ze tot drie minuten voor het eind in gevecht met het Frieslandcollege. Het team uit Deurne bleek hun batterijmanagement beter onder controle te hebben en kon na een eindspurt de overwinning pakken. Daarnaast haalde het team er ook nog een nieuw baanrecord uit.

Om de E-karts te kunnen maken, wordt het Hub van Doornecollege gesponsord door DAF trucks n.v., Spreeuwenberg Automotive, Munsters spuiterij, Matrho, Auto verhuur/garage Van der Putten, Raceway Venray, Duo-style belettering, ASG workwear, Ms-Kart, Tiny en Anny van Doorne Fonds en Biesheuvel Autosport.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen