5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneVierde tijdlijn Deurne over voedsel

Vierde tijdlijn Deurne over voedsel

Wethouder Marinus Biemans opent donderdag 10 mei, om 11.30 uur, de vierde editie van Tijdlijn Deurne in het leegstaande winkelpand van (voorheen) Verkuylen, schuin tegenover kantoorboekhandel Berkers in de Stationsstraat. Tijdlijn Deurne is het succesvolle initiatief van Centrum Management Deurne en de VVV om leegstaande winkelpanden in het winkelhart van Deurne meer cachet te geven door er foto’s van Deurne uit het verleden in groot formaat ten toon te stellen.

Deze vierde editie sluit aan bij het jaarthema dat Deurne Palet van De Peel voor dit jaar heeft gekozen: Deurne viert eten. De uitvoering is in handen van Spiegel reclamestudio, Quickprint,  vrijwilligers van de VVV en heemkundekring H.N. Ouwerling. De beelden zijn uitgezocht door Anneke van Hoek en Fien Verrijt van de heemkundekring uit het beeldbestand van Deurne Wiki.

In de diverse leegstaande winkelpanden in Deurne-centrum wordt een vijftigtal foto’s van 100 x 70 cm tentoongesteld. Op de hoek Molenstraat-Wever, de Kerkstraat en de Raadhuisstraat komen extra-grote posters en in het pand waar de opening van Tijdlijn Deurne wordt verricht komt een tableau Vivant – een zeer grote foto waaruit enkele onderwerpen van de expositie zijn uitgesneden en naar voren worden geplaatst waardoor een 3D-effect wordt gecreëerd. Bij Cultuurcentrum Martien van Doorne worden de foto’s van Tijdlijn Deurne digitaal gepresenteerd in het raam

Fotobijschrift: De voormalige stoomzuivelfabriek St. Isidorus aan de Molenstraat in Deurne (ter hoogte waar nu de Frieslandstraat is).

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen