12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneViering bevrijding de Peel dit jaar in andere vorm

Viering bevrijding de Peel dit jaar in andere vorm

Door de coronacrisis vindt de viering van de bevrijding van de Peelgemeenten aanstaande zaterdag en zondag op een alternatieve manier plaats. Het is dit najaar 77 jaar geleden dat de gemeenten in de Peel werden bevrijd.

Zaterdag wordt het uit het Franse Bayeux opgehaalde bevrijdingsvuur in Eindhoven ontstoken. Daarna maakt de fakkel vanuit Meijel een rondje door de Peel. In de nacht van zaterdag op zondag blijft het vuur in de ‘kathedraal van de Peel’ in Meijel.

Ceremonie
Zondag gaat het programma in het kader van bevrijding verder als de burgemeesters van de Peelgemeenten fakkels ontsteken die daarna door de verschillende dorpen trekken. Lopersgroep Deurne brengt het bevrijdingsvuur van Meijel naar Deurne. Naar verwachting arriveert de fakkel zondag om 19.30 uur bij de Kasteelruïne aan het Haageind. Wethouder Marinus Biemans neemt het bevrijdingsvuur in ontvangst.

Daarna vindt er een korte ceremonie plaats en houdt pastoor Paul Janssen een toespraak. Na de ceremonie wordt het bevrijdingsvuur door de lopersgroep naar de Maria Vredeskapel in Deurne gebracht.

Viering in Sint Willibrorduskerk
Op zondag 26 september wordt het bevrijdingsvuur in de Maria Vredeskapel opgehaald en naar de Sint Willibrorduskerk aan de Markt gebracht. Daar vindt die dag om 10.30 uur een viering plaats met het herdenken van vrijheid en vrede als thema.

Foto: organisatie bevrijdingsvuur Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen