16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneVijf dagen paardensport van start met Nederlandse Kampioenschappen Springen in Deurne

Vijf dagen paardensport van start met Nederlandse Kampioenschappen Springen in Deurne

De paardensport leeft weer in Deurne en dat is goed te zien met de vier Nederlandse Kampioenschappen voor Springruiters die de komende dagen plaatsvinden op het terrein van Green Valley Estate onder de naam Concours Hippique Deurne.

De organisatie van Concours Hipique Mierlo is om aan de eisen van de sport te kunnen voldoen, naar de locatie in Deurne verhuisd. Voorzitter Dirk van Santvoort van de organisatie is blij dat het NK eindelijk weer kan plaatsvinden na de coronaperiode: “We hebben er twee jaar op moeten wachten maar nu is het zover. Eindelijk kunnen wij het Nederlands Kampioenschap weer organiseren.”

Gemengde gevoelens
Maar dat is wel met gemengde gevoelens legt Van Santvoort uit: “We hadden heel graag de 50 jaar volgemaakt in Mierlo, zeker ook voor onze trouwe groep vrijwilligers. Nu is de 50e editie de eerste editie in Deurne. Dat doet niets af aan de accommodatie in Deurne, de faciliteiten zijn top voor elkaar met een nieuwe buitenbak, nieuwe losrijpiste en een verhard stallenterrein. Met deze topruiters en toppaarden moeten wij als organisatie een stap kunnen maken en die hopen we te maken met de verhuizing naar Deurne.”

Topniveau
De locatie Green Valley Estate, in het verleden beter bekend als NHB Deurne, is inmiddels veranderd in een locatie die uitermate geschikt is voor deze sport op topniveau. Ook sluiten de mogelijkheden voor de ontvangst van het publiek goed aan op de wensen voor het NK Springen.

Grote namen
Voor bondscoach Jos Lansink van de Senioren en Vincent Voorn van de Young Riders, is het NK een belangrijke graadmeter voor de rest van het seizoen. Voorn legt uit: “Voor mij gaat het de eerste wedstrijd zijn waar ik alle jeugdruiters onder gelijke omstandigheden kan bekijken. Praktisch de gehele actieve Nederlandse top van springruiters is aanwezig.” Naast de grote Brabantse namen zoals Maikel van de Vleuten, Leopold van Asten zijn ook Gerco Schröder, Frank Schuttert en Jur Vrieling van de partij. De Brabantse outsiders Henk van de Pol, Piet Raijmakers jr. en Jack Ansems maken de startlijst compleet.

Vol programma
Het concours dat op woensdag 20 april start, heeft een vol programma met op de eerste dag de rubriek Nationaal op de 1.40 meter. Vanaf donderdag staan er vier NK’s op het programma zoals het NK Children, NK Junioren, NK Young Riders en het NK Senioren. Op donderdagmiddag komen de Veteranen in het Vader Abraham Toernooi in actie. Traditiegetrouw wordt op de zaterdagmiddag, voor het eerst ook onder een nieuwe naam, de Grote Prijs van Deurne verreden. Op de zondagmiddag vindt de finale van het NK Springen voor Senioren plaats.

Livemuziek
Daarnaast is er op drie avonden livemuziek in het sportcafé na afloop van de wedstrijden met op vrijdag 22 april een optreden van zanger Raymon Hermans, op zaterdag 23 april een feestavond met Henk Dissel en op zondag 24 april de Afterpaardy met Stef Ekkel.

Concours Hippique Deurne vindt van 20 tot en met 24 april plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg in Deurne en is gratis toegankelijk.

Foto: Facebook Concours Hippique Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen