17.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVijftiende editie Heilight Parade doorgeschoven naar 2022

Vijftiende editie Heilight Parade doorgeschoven naar 2022

Vorig jaar maart hakte Stichting Heilight Parade de knoop door om de jaarlijkse stoet met verlichte praalwagens niet op laten starten. Maar dit jaar is ook geen haalbare kaart en dat betekent dat de vijftiende editie van dit evenement pas weer gaat plaatsvinden in 2022.

Pijnlijk
Het was een pijnlijke beslissing vorig jaar, maar ook een beslissing waar niet meer onderuit te komen was om de veertiende editie te annuleren. Halverwege maart 2020 kondigde de minister president de lockdown voor Nederland aan in strijd tegen het covid-19 virus. Nu bijna een jaar later is Nederland nog steeds in de ban van het virus en zijn evenementen niet toegestaan. Voor de organisatie Stichting Heilight Parade was het vorig jaar december al duidelijk dat een grote parade met zo’n vier- tot vijfduizend bezoekers geen haalbare kaart zou zijn. Leo Cuijpers: “Daarom hebben we nagedacht over mogelijke alternatieven die dan met name op kinderen tot in de leeftijd van twaalf jaar gericht zou zijn”. Vast onderdeel is immers de kinder Heilight Parade, uniek in Nederland.

Onhaalbaar
Hiervoor is in samenwerking met de gemeente aan een voorstel gewerkt waarin allerlei maatregelen zijn genomen om het alternatief veilig plaats te kunnen laten vinden en voorgelegd aan de veiligheidsregio. Echter de verzwaring van de coronamaatregelen medio januari, met o.a. een avondklok, nog maar een bezoeker per dag thuis, maar ook het stopzetten van pilots met evenementen, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven dat dit niet meer realiseerbaar zou zijn voor 13 maart 2021.

Daarom heeft de organisatie nu haar pijlen gezet op 26 maart 2022 (halfvasten 2022). Cuijpers vervolgt: “Met de start van het vaccinatieprogramma geloven wij er in dat er in de loop van dit jaar langzaam een einde gaat komen aan de beperkende maatregelen vanwege het virus. De organisatie heeft voldoende ideeën en slagkracht in huis om als het nodig is in 2022 eventuele extra maatregelen in de organisatie op te nemen om een veilige uitvoering voor iedereen mogelijk te maken. De voorbereidende werkzaamheden zullen in mei opgestart worden om het derde lustrum weer zeer speciaal te laten zijn en de vijftiende editie onvergetelijk te maken. Dit evenement mag niet verloren gaan voor Deurne en voor de Sint Jozefparochie in het bijzonder.”

Foto: Martin van Dam (2019)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen