6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneVijftig jaar Den Deel met de sfeer van toen tijdens Regio Popdag

Vijftig jaar Den Deel met de sfeer van toen tijdens Regio Popdag

Jarenlang was het de rock-tempel van het zuiden, Den Deel in Deurne. Grote namen uit de muziekwereld traden er live op en mensen uit de hele regio kwamen naar het jongerencentrum voor de unieke sfeer en muziek. Dit jaar zou Den Deel vijftig jaar hebben bestaan en dat werd zondag 23 juni uitgebreid gevierd met de Regio Popdag.

Met optredens van zes bands in de cafés TamTam en Het Pandje herleefde het gevoel van jongerencentrum Den Deel. Om 16.00 uur startten de optredens in de twee horecagelegenheden aan de Molenstraat in Deurne met de band Dada’s Troost in ’t Pandje, een band met eigenzinnige Nederlandstalige rock.

Muzikaliteit

Een uur later was het aan de Gentlemens Agreeband om in Café TamTam het jubileum te vieren met muziek uit de vijftig jaar dat Den Deel bestaat. De jonge muzikanten van de Golden Monkeys stonden om 18.00 uur in een afgeladen vol café Het Pandje en verrasten het publiek met hun muzikaliteit ondanks hun jonge leeftijd.

Double Trouble

BandeVille was de vierde band die vanaf 19.30 uur Café TamTam helemaal terugbracht in de oude sfeer van Den Deel met muziek van onder meer Mink deVille en Ry Cooder. The Diesel Ducks speelden om 20.30 uur in ’t Pandje en daarna was het om 21.30 uur in TamTam tijd voor een heel speciaal optreden. De Regio Popdag 2019 werd net als bij de editie vijf jaar geleden in cultuurcentrum Martien van Doorne, afgesloten door Double Trouble. Een Deurnese rockband onder leiding van Bart van den Boomen, die met hun jaren-80-sound de viering van vijftig jaar Den Deel compleet maakte.

Kruisstraat

Het jongerencentrum werd opgericht in 1969 en was in het begin gevestigd aan de Kruisstraat in Deurne. In 1989 verhuisde Den Deel naar een nieuw pand aan de Harmoniestraat, ter hoogte van waar nu de Albert Heijn zit. Vijf jaar geleden werd ook al een Regio Popdag gehouden in Cultuurcentrum Martien van Doorne en later dat jaar was er een reünie in het Hofke van Marijke. Beide evenementen werden drukbezocht.

Foto: Bas Aldenzee

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen