23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- VlierdenVlierdense Rudi doet mee aan Talent in de Tent; ‘Zaal meekrijgen geen...

Vlierdense Rudi doet mee aan Talent in de Tent; ‘Zaal meekrijgen geen probleem, maar zingen misschien wel’

Eind november staat Rudi Thijssen uit Vlierden op het podium bij de zangwedstrijd tijdens het jubileumweekend van ZSV, waarbij zangers en zangeressen uit zeven dorpen of wijken tegen elkaar strijden. Zenuwachtig voor het optreden bij Talent in de Tent is Rudi zeker niet, want met zijn entertainmentkwaliteiten zit het volgens de 24-jarige elektricien wel goed.

“Het is meer het zingen dat nog wel een dingetje wordt”, zegt Thijssen. Hem werd vanuit de Vlierdense voetbalploeg SPV gevraagd of hij eens op zoek kon gaan naar een kandidaat uit Vlierden die het dorp zou gaan vertegenwoordigen bij Talent in de Tent. “Samen met nog iemand van de club zijn we een zoektocht gestart, maar uiteindelijk had ik zoiets van: ‘Weet je wat, ik doe het zelf wel’. Bovendien is het niet de eerste keer dat ik een microfoon in mijn handen heb gehad”, vertelt Rudi.

Kermis
Die eerdere keren dat hij zijn stem al eens liet horen, waren meestal spontane acties. “Bijvoorbeeld in de kroeg als we dan op stap waren, maar ook op dinsdag tijdens Vlierden kermis. Dan mag de jeugd optredens verzorgen en heb ik ook al eens gezongen. Ik denk dat mensen in Vlierden me daar wel van kennen”, legt Thijssen.

Toch is hij zelf nog niet zo te spreken over zijn zangkunst. “Ik moet het meer van het entertainen hebben en de act eromheen. Zo’n zaal met duizend man meekrijgen, lijkt me niet zo het probleem. Aan de andere kant is het zingen voor mij wel even iets anders. Ik ben echt geen Jan Smit of zo. Ik heb de anderen natuurlijk ook al gehoord en die zijn best goed hoor”, aldus Rudi.

Zangcoach
Thijssen is daarom blij dat hij net als andere deelnemers een eigen zangcoach heeft: “Bij mij is dat Bjorn Wilbers uit Milheeze. Die heeft er echt verstand en speelde bijvoorbeeld zelf ook in musicals als Soldaat van Oranje en The Sound of Music. Hij pakt het heel professioneel aan en leert me hoe ik goed en zuiver moet zingen. Soms moet ik een nummer van hem wel vijf keer opnieuw doen omdat ik telkens in de verkeerde toonsoort begin.”

In het dagelijks leven werkt Rudi bij het familiebedrijf Thijssen Elektro in Deurne en vertoont een normale dag voor hem weinig overeenkomsten met die van een bekende zangartiest. Toch heeft hij al een beetje kunnen proeven van de roem die deelname aan Talent in de Tent met zich meebrengt. “Dat komt door de posters die er in het dorp hangen. In een mum van tijd gaat het dan rond dat ik meedoe en word ik er natuurlijk op aangesproken. Eén persoon waar het bord recht tegenover zijn huis staat, zei al: ‘Elk ochtend als ik wakker wordt en de gordijnen opendoe, zie ik die kop van jou daar”, vertelt Thijssen met een lach.

Jaren 70 en 80
De liedjes die Rudi heeft uitgezocht om te zingen bij Talent in de Tent zijn volgens hem nummers die je misschien niet zo snel verwacht van iemand van 24 jaar oud. “Het zijn twee nummers uit de jaren 80 en eentje uit de jaren 70. Ik denk dat ik dat van thuis uit heb meegekregen, vooral van ons pa.”

Voor één van de nummers wil hij misschien ook nog gaan proberen om te leren een muziekinstrument te bespelen: “We mogen nog niet verklappen welke liedjes het precies zijn, maar het nummer uit de zeventiger jaren dat ik ga zingen bevat ook een stukje op de mondharmonica. Nou heb ik begrepen dat dit niet zo ingewikkeld is, dus dat ga ik waarschijnlijk proberen om ook zelf te doen.”

Om zijn stembanden te trainen zingt Thijssen nu nog veel voor een heel beperkt publiek: “Als ik onderweg ben in de auto probeer ik steeds wat meer oefenen. Ik zit dan meestal alleen in de wagen, dus dat is nu nog voor heel erg weinig toehoorders.” Vrijdagavond 22 november is dat wel anders, want dan staat hij op het podium voor een publiek van ruim duizend personen bij Talent in de Tent.

Foto’s: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen