23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- St. JozefparochieVoetbalclub SJVV start in nieuwe seizoen met ‘onder 23-team’

Voetbalclub SJVV start in nieuwe seizoen met ‘onder 23-team’

Vanaf komend seizoen start voetbalclub SJVV uit de Sint Jozefparochie in Deurne met een ‘onder 23-team’ bij de heren. Hiermee wil de club de doorstroming naar de senioren een extra impuls te geven. SJVV had afgelopen seizoen al meerdere spelers van de ‘onder 19’ die in het vaandelteam speelden.

“Door de oprichting van een ‘onder 23-team’ kunnen we alle talentvolle voetballers bij SJVV ook voldoende speelminuten bieden”, meldt de club. In seizoen 2024-2025 trainen de leden van het nieuwe juniorenteam gezamenlijk met de A-selectie, maar spelen ze hun wedstrijden op zaterdag om 16.30 uur. “In dit team is nog ruimte voor aanvulling, zowel oud-leden als nieuwe leden zijn welkom”, zegt het bestuur van SJVV.

De club die vorig jaar haar 75-jarig bestaan vierde heeft met het ‘onder 23-team’ bij de heren nu in totaal elf juniorenteams. SJVV heeft daarvoor een speciaal jeugdbeleid dat zich richt op de mogelijkheid voor jonge voetballers om zich op een plezierige manier zo goed mogelijk te ontwikkelen. “Hierbij staat de individuele ontwikkeling boven het resultaat, ongeacht leeftijd, geslacht, motivatie en spelniveau”, aldus de voetbalclub.

Net als bij het ‘onder 19-team’ ligt bij het nieuwe team voor spelers tot 23 jaar de focus op de voorbereiding van spelers op de overstap naar de senioren. In beide teams wordt aandacht gegeven aan de opbouw van achteruit en het voetballend creëren van kansen. Daarnaast wordt er gewerkt aan fysieke kracht en communicatie onderling in het veld. Daarbij speelt ook het tactische gedeelte van het voetbal een rol, zoals bijvoorbeeld het druk zetten bij balverlies.

Foto: SJVV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen