23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneOM eist 4 en 5 jaar cel voor gewapende woningoverval in Schie...

OM eist 4 en 5 jaar cel voor gewapende woningoverval in Schie in Deurne

De twee gemaskerde en gewapende mannen die op 23 november 2022 een huis aan de Schie in Deurne binnendrongen en de aanwezigen in de woning verwondden, krijgen als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt een celstraf van vier en vijf jaar, waarvan een deel voorwaardelijk.

De twee die vrijdag voor de rechter stonden, konden worden opgespoord op basis van DNA-materiaal dat werd gevonden op de bivakmutsen die de daders in een tas in een bos bij Bakel hadden gedumpt.

Traumatische gevolgen
“Ik reken het verdachten aan dat zij deze gewapende overval hebben gepleegd puur uit eigen financieel gewin. Een confrontatie met de slachtoffers was gelet op het tijdstip van de overval te verwachten. Een flinke buit maken was het enige doel. Hiermee zijn ze voorbijgegaan aan de traumatische gevolgen voor de slachtoffers”, zegt de officier van justitie.

De gewapende overval vond plaats op 23 november 2022, toen drie vrienden nietsvermoedend aan het gamen waren in de woning aan de Schie in Deurne. Rond 20.45 uur dringen de twee verdachten gehuld in bivakmutsen en gewapend met een gasdrukpistool en een taser het huis binnen.

Geweld
Door de overvallers wordt direct geweld gebruikt tegen de slachtoffers. Een van hen wordt in een nekklem gehouden en een andere aanwezige wordt met het pistool tegen zijn neus, mond en tanden geslagen. De overvallers vertrekken wanneer de vader van één van de mannen binnenkomt. Er werd bij de overval slechts een iPhone buitgemaakt.

Vervolgens heeft de politie onderzoek gedaan naar sporen, camerabeelden bekeken en verklaringen van slachtoffers en getuigen opgenomen. Twee dagen na de woningoverval wordt in een bos bij Bakel een tas aangetroffen met verschillende bivakmutsen en een schoudertas, waar DNA op wordt gevonden. Vijf maanden later is er een DNA-match met de eerste verdachte, die vervolgens wordt aangehouden. De tweede DNA-match volgt later. In de door de politie in beslag genomen telefoons van de twee verdachten wordt belastende informatie gevonden.

Naar oordeel van het OM is er, gelet op alle bewijsmiddelen, geen enkele twijfel over het daderschap van de verdachten. De officier van justitie acht deze overval extra kwalijk omdat de mannen bivakmutsen droegen, wapens bij zich hadden en meerdere slachtoffers hebben gemaakt, waarbij één persoon flink letsel aan zijn gebit heeft opgelopen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees ook:

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen