16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- ZeilbergVoetbalclub uit Zeilberg blijft groeien: Finn Klerks 900ste lid van ZSV

Voetbalclub uit Zeilberg blijft groeien: Finn Klerks 900ste lid van ZSV

Het aantal leden van de Zeilbergse voetbalclub is sinds deze week opgelopen tot negenhonderd met de inschrijving van de 9-jarige Finn Klerks. Afgelopen week werd hij in het zonnetje gezet door clubvoorzitter Theo Manders tijdens de training van Finn bij team JO9-3j/m.

Een mijlpaal voor de club die ondertussen 67 jaar bestaat en zaterdag met het eerste team de Kranenmortel derby speelt tegen SV Deurne. Na de verwerkingen van een aantal nieuwe inschrijvingen bereikte afgelopen week het ledenaantal van ZSV de negenhonderd. “We wensen Finn, de andere nieuwe leden en natuurlijk ook al onze trouwe ZSV’ers veel (voetbal)plezier bij ZSV”, laat de club weten.

Gestage groei
De afgelopen jaren is er bij ZSV sprake geweest van gestage groei, terwijl veel sportclubs te maken hebben met een terugloop in het ledenaantal. “Zo hebben we bij de jeugd van ZSV de laatste seizoenen veel nieuwe meisjes mogen verwelkomen. Inmiddels voetballen er zo’n 65 meisjes bij ZSV, het merendeel in gemengde teams. De aanwas van meisjes zorgt er voor dat we net als bij onze mannen, ook bij onze vrouwenteams de komende jaren heel wat doorstroming vanuit de eigen jeugd zullen gaan krijgen”, geeft de organisatie aan.

Trots
De club is trots op het ledenaantal en de 31 jeugdteams, 11 mannen- en vrouwenteams, het G-team en de vele vrijwilligers: “Ook met het groeiende ledenaantal willen we de kwaliteit waar ZSV voor staat blijven garanderen. Dat doen we onder andere door de ontvangst van nieuwe jeugdleden en hun ouders door een aantal enthousiaste ZSV gastvrouwen, toevallig op dit moment allemaal vrouwen. Die verwelkomen hen bij de club en maken ze wegwijs zodat ze zich welkom en snel thuis voelen binnen onze vereniging.”

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen