-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneBas van der Weerden stopt na 10 jaar met wekelijkse radioshow bij...

Bas van der Weerden stopt na 10 jaar met wekelijkse radioshow bij DMG

Tien jaar lang al hoor je hem elke zaterdagavond om 18.00 uur op DMG Radio maar dit weekend is het de laatste keer dat Bas van der Weerden achter de microfoon staat tijdens het programma WeekendBras. Hij blijft wel werkzaam bij DMG Radio als inval-presentator en als reporter voor DMG TV.

Na komende zaterdag kan Bas van der Weerden weer gewoon zijn avondeten op een wat meer gebruikelijke tijd inplannen. “Dat was altijd wel een dingetje. Ik moest natuurlijk op tijd in de studio van DMG Radio zijn om nog dingen voor te bereiden dus op zaterdag moest ik al rond 16.30 uur de warme maaltijd naar binnen werken en dan snel richting het Cultuurcentrum’, legt Bas uit.

Game Verslaafd
Hij kan zich de eerste uitzending nog goed herinneren: “We zaten toen met DMG nog in de Uitkomst, het oude LTS-gebouw aan de Haspelweg en het programma heette toen nog Game Verslaafd. De eerste radioshow was op zaterdag 11 februari 2012, net na de start van DMG. Een heel leuke tijd omdat we toen nog echt aan het pionieren waren. Het programma deed ik toen samen met medepresentator Rik van Lierop.”

Omgedoopt
Na ongeveer anderhalf jaar werd het programma omgedoopt in WeekendBras met nieuwe elementen om een breder publiek te bereiken, vertelt de DMG-dj: “In het begin richtten we ons heel erg op jeugd die helemaal gek waren van games. Dat is voor een radioprogramma op een lokale omroep een vrij smalle groep, dus daarom zijn we toen in overleg met het Hoofd Radio van DMG gaan kijken hoe we meer luisteraars konden bereiken.”

‘Natte noten’
Dat resulteerde in een radioshow waarin content voor verschillende doelgroepen op een aantrekkelijke manier werd verenigd. “We hebben toen items geïntroduceerd als de ‘tv- en film-update’ en de ‘games en gadget update’ maar ook het spelletje ‘Natte Noten’ waarbij luisteraars moeten raden welk nummer ik onder de douche zing. De persoon met het juiste antwoord kan daarbij een douchepakket winnen. En niet te vergeten, Wazige Willy’s Waanzinnige Weerspreuk. Een bijzondere weerman die elke week het weerbericht samenvatte in bijvoorbeeld: ‘Heeft een kat in de herfst een dikke vacht, dan wordt een strenge winter verwacht’. Daar kon Johan Verschuuren van Omroep Brabant nog een puntje aan zuigen”, lacht Van der Weerden.

Vertrek Rik
Sinds augustus 2019 presenteert de DMG-dj het programma in zijn eentje maar de eerste 7,5 jaar had hij hulp in de vorm van medepresentator Rik van Lierop. “We hebben vanaf de eerste dag het programma samen gedragen. Zonder Rik had ik het niet zolang vol kunnen houden. Toen hij drie jaar geleden stopte omdat hij het niet meer kon combineren met zijn privé- en werksituatie, heb ik er ook lang over nagedacht of ik in mijn eentje verder moest gaan en hoe. Dat heb ik wel gedaan maar daar komt nu ook voor mij een einde aan omdat het niet meer samen gaat met mijn werk naast DMG, dat steeds meer tijd vergt en soms ook juist op de tijden dat ik de uitzending moet doen. Rik zal zaterdag ook weer eenmalig aanschuiven zodat we de tien jaar kunnen afsluiten zoals we die ook samen zijn begonnen”, vertelt Bas van der Weerden.

Even wennen
Het einde van zijn wekelijkse radioshow zal even wennen zijn, maar hij zegt er vooral geen groot drama van te willen maken: “Ik ga niet weg bij DMG, ik blijf gewoon werkzaam bij de organisatie. Volgende week neem ik bijvoorbeeld het programma Deurne Draait Door weer een keer over van collega Ivan van Oosterhout en zo zal ik nog wel vaker invallen. Het is gewoon zo dat ik de consequente wekelijkse uitzending van WeekendBras niet meer kan combineren met mijn werk.”

Interviews
Wat hij verder nog bij DMG blijft doen of gaat doen, weet Van der Weerden nog niet. “Ik heb onlangs bijvoorbeeld heel veel plezier beleefd aan het maken van de interviews met de lijsttrekkers van alle partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Naast radio vind ik ook tv heel leuk om te doen maar het kan ook zo maar zijn dat ik met een nieuw radioprogramma terugkom”, legt Bas van der Weerden uit.

De uren van het radioprogramma WeekendBras worden de rest van de maand april ingevuld met een tijdelijk programma door Rick van de Vondervoort. In de maand mei wordt gestart met een nieuw radioprogramma tussen 18.00 en 20.00 uur op DMG Radio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen