21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneVolgende week mogelijk 40 graden in regio Deurne

Volgende week mogelijk 40 graden in regio Deurne

Net als in heel Nederland is het ook in de gemeente Deurne al weken uitzonderlijk warm en het zou nog wel eens een tikje erger kunnen worden. Meteoroloog Helga van Leur meldt via Twitter: “*slik* Ik hoop oprecht dat de weermodellen de weg kwijt zijn… Anders staat ons een ongekende #hittegolf te wachten!”

Afkoeling

De rekenmodellen waarmee het weer van volgende week wordt voorspelt geven temperaturen van 40 tot 42 graden aan voor 28 en 29 juli. Zeker in de regio Deurne waar geen afkoeling is van zee of grote wateroppervlakten ligt de temperatuur vaak nog hoger dan in gebieden die dichter naar de kust liggen.

Of het echt zo heet gaat worden is nog even afwachten. Maar één van de vijftig berekeningen voor volgende week geeft deze temperaturen aan, waarmee de kans slechts 2 procent is. Mocht het 40 graden of nog heter worden, dan wordt het hitterecord van Nederland verbroken. Dat staat nu op 38,6 graden in 1944 in Warnsveld.

Hittegolf

Zelfs als het volgend weekend geen 40 graden wordt, zal het zeker wel tropisch warm blijven. Er is een redelijke kans dat het vanaf volgende week woensdag vijf dagen meer dan 30 graden wordt, daarmee zouden we dan officieel een hittegolf hebben.

Voldoende drinken

Bij de temperaturen die voor volgende week in de regio Deurne worden voorspeld is belangrijk om meer water te drinken. Bij warm zomerweer zweet je meer dan anders en is de kans op uitdroging groter. Wanneer je minder plast dan gebruikelijk of je urine donker van kleur is, heb je te weinig gedronken. De kans bestaat dat je uitdroogt. Bij uitdroging zweet je minder dan anders. Je kunt daardoor een licht gevoel in het hoofd krijgen en zelfs flauwvallen.

Goedkoop

Met warm weer is het goed om ten minste 2 liter water te drinken. Niet iedereen krijgt als vanzelf dorst als je minder dan de aanbevolen hoeveelheid drinkt. Neem daarom ieder uur een glaasje water, ook als je nog geen dorst hebt. Een volwassene heeft per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht uit dranken nodig. Water is de beste keus, het is goedkoop, het bevat 0 calorieën en het komt gewoon uit de kraan. Vul thuis een flesje water en neem het mee als je op pad gaat. Zo heb je altijd water bij je onderweg, ook als je in een file komt te staan of de bus en trein zijn erg vertraagd.

[wcp_weather id=”wcp_openweather_5b4c7f41399bf” city=”Deurne, Noord-Brabant, Nederland” city_data=”city=Deurne&state=Noord-Brabant&country=Nederland&full_name=Deurne, Noord-Brabant, Nederland&lat=51.46422010000001&lng=5.795067900000049″ tempUnit=”c” windSpeedUnit=”ms” pressureUnit=”mmHg” template=”default” showCurrentWeather=”on” showForecastWeather=”on” background_image=”images/default/shortcode-background.png” text_color=”#FFFFFF” background_color=”#000000″ background_opacity=”40″]

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen