17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste geluidsschermen geplaatst in Deurne

Eerste geluidsschermen geplaatst in Deurne

Afgelopen weekend zijn de eerste geluidsschermen geplaatst ter hoogte van de Helmondseweg en Spoorlaan in Deurne. De gemeente pakt, in samenwerking met spoorbeheerder ProRail, de geluidshinder van treinen in Deurne aan. Dit gebeurt door het aanbrengen van raildempers aan de rails en de plaatsing van geluidsschermen langs het spoor.

Olifantengras

De geluidsschermen zijn gemaakt van miscanthusvezelbeton. Het gaat om betonnen schermen met vezels van olifantengras (miscanthus). Aan de straatzijde wordt het scherm uitgevoerd met een print in de kleur en uitstraling van kokosstrengen. Aan de straatzijde komt waar mogelijk ook begroeiing. Deze wordt later aangebracht in het plantseizoen. In september gaat de bouw van de geluidsschermen verder. De werkzaamheden lopen door tot eind 2018.

Gevelisolatie

Woningen waar de geluidshinder na al deze maatregelen nog te hoog is, komen mogelijk in aanmerking voor gevelisolatie zoals extra dik glas, dakisolatie of geluiddempende ventilatie. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) heeft voor de gemeente Deurne bij 120 woningen een zogenaamd woningonderzoek uitgevoerd. De woningen zijn in twee fasen onderzocht: eerst circa 60 woningen en daarna nog eens circa 60 woningen. De bewoners van de woningen die in fase 1 zijn onderzocht, hebben inmiddels bericht ontvangen over de resultaten van het onderzoek. De bewoners van de woningen die in de tweede fase zijn onderzocht, ontvangen na de zomervakantie bericht.

Subsidie

De gegevens van het onderzoek worden nu verwerkt tot een pakket van maatregelen. Als deze gegevens bekend en goedgekeurd zijn, kan de gemeente hiermee een uitvoeringssubsidie aanvragen bij het ministerie. Zodra de deze binnen is, kunnen de maatregelen worden uitgevoerd.

Presentatiefilm

Meer informatie vindt je op de speciale pagina van de gemeente Deurne met alle details over de werkzaamheden die moeten leiden tot een stiller spoor. Om een beter beeld te krijgen van het plaatsen van de schermen in de verschillende gebieden, heeft de gemeente een presentatiefilm van het project Stiller spoor voor Deurne laten maken.

https://youtu.be/oxstU_t1oZw

Foto: Twitter Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen