5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVoor de derde keer ‘Kerst in de Hei’; dit jaar als lichtpuntje...

Voor de derde keer ‘Kerst in de Hei’; dit jaar als lichtpuntje in 2020

Dit jaar wordt in de St. Jozefparochie in Deurne voor de derde keer ‘Kerst in de Hei’ georganiseerd. Hierbij kunnen wandelaars en fietsers verschillende verlichte kerststallen bekijken die verspreid staan over de wijk. De organisatie geeft aan dat het jaar 2020 wel een lichtpuntje gebruiken in de vorm van ‘Kerst in de Hei’.

Vanaf vrijdag 18 december tot en met Driekoningen op woensdag 6 januari kun je dagelijks van 18.00 tot 22.00 uur de verlichte kerststallen bewonderen die op 55 locaties in de St. Jozefparochie staan opgesteld. Er is een grote variatie aan kerststallen van groot tot klein en van oude tot nieuwe stallen.

Kijkdoos
De stallen zijn gemaakt door inwoners van de wijk maar ook verschillende organisaties zoals de basisschool D’n Bogerd, Scouting St Jozef en ORO laten hun creaties zien. Daarnaast is de St. Jozefkerk dagelijks tot 21.00 uur geopend waar je door een paar glazen ruitjes vanuit het voorportaal in de kerk kunt kijken en je op een kijkdoos-manier naar binnen kijkt in de kerststal.

Behoefte
Pastoor Paul Janssen is enthousiast over de actie: “Ik ben blij dat ‘Kerst in de Hei’ dit jaar opnieuw georganiseerd wordt. Er is meer dan ooit behoefte aan. Normaalgesproken zitten de kerken met kerst vol, nu kunnen we per dienst slechts dertig bezoekers ontvangen. ‘Kerst in de Hei’ geeft mensen toch de gelegenheid samen stil te staan bij het kerstverhaal.”

Puzzel
Een grootse opening en een gezamenlijke wandeling zoals eerdere jaren kan deze keer niet vanwege de coronaregels maar de organisatie heeft wel wat vernieuwd aan ‘Kerst in de Hei’. Voor de mooiste kerststallen zijn er prijzen en is er een puzzel voor de bezoekers waarbij twaalf letters zijn verstopt in de stallen die een toepasselijk woord vormen. Een plattegrond met daarop alle adressen waar de kerststallen zijn te zien, is gratis verkrijgbaar bij de St. Jozefkerk, gemeenschapshuis Hofke van Marijke en Plus Bouwmans.

DMG Radio
De organisatie van ‘Kerst in de Hei’ is zaterdag 19 december ook te horen in het DMG-radioprogramma LunchTim waar ze nog meer zullen vertellen over de route met kerststallen in de St. Jozefparcohie. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto’s: Organisatie Kerst in de Hei

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen