17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneVoor speelgoed 'naar Jan'

Voor speelgoed ‘naar Jan’

Voor speelgoed gaan we in Deurne sinds jaar en dag ‘naar Jan’. Toen Intertoys in februari van dit jaar failliet ging kondigde de 44-jarige Jan Poell aan dat hij niet zou stoppen met zijn winkel en ging op zoek naar mogelijkheden. 

Nieuwe franchise
Nu, drie maanden later blijkt dat de speelgoedverkoper -die zijn winkel al drieentwintig jaar runt in Deurne- woord houdt.
Intertoys werd overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij ‘Green Swan’ maar diverse franchisenemers konden zich niet vinden in het conservatieve beleid, zo ook Poell. ‘Als je niet verandert, sta je stil en loop je uiteindelijk achter op je concurrenten.’ verduidelijkt hij. Samen met zes gelijkgestemden, waaronder zijn broer gaat hij zelfstandig verder in een nieuwe franchise. Om sterk te staan is een samenwerking aangegaan met Euretco, een groot bedrijf dat ondersteuning biedt aan ondernemers in de detailhandel.

Vuist vormen
De in totaal negen winkels van deze zeven ondernemers zijn behalve in Deurne gelegen in Gemert, Veldhoven, Eindhoven, Budel, Amersfoort, Purmerend, Amstelveen en Bussum en zullen de komende tijd gaan fungeren als testwinkel. Het is de bedoeling dat de zeven ondernemers hun krachten bundelen om op geheel eigen wijze een vuist te vormen tegen het veel grotere Intertoys. ‘We willen dat onze winkels meer zijn dan een vierkante doos waarin speelgoed staat uitgestald. Naar de speelgoedwinkel gaan moet een belevenis worden, ons plan is om te werken met themahoeken waar kinderen het speelgoed niet alleen kunnen zien maar ook kunnen gebruiken.’ vertelt Poell ‘De plannen zijn nog niet helemaal rond dus in eerste instantie zal de winkel nog blijven zoals deze nu is, maar in de loop van het jaar zullen steeds meer vernieuwingen zichtbaar worden.’

De zeven pioniers vinden een grote uitdaging in de inkoop want omdat zij nu minder massaal kunnen inslaan, zullen de prijzen hoger liggen. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met een grote Duitse leverancier en Poell is hierover optimistisch gestemd.

Naam en logo
Een naam of logo voor de keten is nog niet bedacht, consumenten worden van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. Tot dusver zal de Deurnese ondernemer met opgeheven hoofd speelgoed blijven verkopen in zijn winkel; ‘ speelgoed Jan’.

‘Ik ben geboren en getogen boven de speelgoedwinkel van mijn ouders en ik wïl niks anders doen. De vele reacties en bemoedigende woorden van de Deurnese mensen sterken mij enorm, ik vind dat hartverwarmend, fantastisch gewoon!’

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen