17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneVoorbereidingen voor vijfde editie van ‘Deurne Wittut’ in volle gang

Voorbereidingen voor vijfde editie van ‘Deurne Wittut’ in volle gang

Wat zijn de jaren van oprichting van alle Deurnese voetbalclubs? Het zou zomaar een vraag kunnen zijn in de dorpsquiz ‘Deurne Wittut’. Op zaterdag 9 november vindt de vijfde editie plaats met als thema ‘Oud & Nieuw’.

Dat thema kun je heel breed opvatten, vertelt Annelies van Cuijk, lid van de organisatie. “Er zit bijvoorbeeld een vraag in over oude en nieuwe logo’s van de Olympische Spelen. Maar het komt ook terug in de doe-opdrachten.”

De quiz bestaat uit een mix van opdrachten, spellen en kennisvragen, veelal met een Deurnes tintje. De organisatie belooft het inlevingsvermogen en de creativiteit van de deelnemers flink op de proef te stellen.

Voordeel voor vroege vogels
Tot nu toe hebben ruim twintig teams zich ingeschreven. Inschrijven kan nog tot en met 30 september. “Maar wie slim is, doet dit zo snel mogelijk, want de eerste dertig teams krijgen een klein voordeel in de quiz”, verklapt Gabby van den Heuvel, medeorganisator.

De avond start op 9 november om 18.30 uur. Alle teams ontvangen dan een link naar het digitale vragen- en opdrachtenboek. Het antwoordformulier moeten ze binnen vijf kwartier opsturen. Hierna volgt er nog een tweede ronde.

Ontknoping in Cultuurcentrum
Dit alles vindt plaats vanuit het thuishonk van de deelnemers. Later op de avond, om 22.00 uur, verzamelt iedereen zich bij het Cultuurcentrum. “Ook daar staat de teams nog een verrassende opdracht te wachten. De uitslag volgt diezelfde avond nog.”

Het inschrijfgeld voor Deurne Wittut bedraagt dertig euro per team. Het totaalbedrag wordt later verdeeld over de nummers één, twee en drie die de quiz winnen. Het prijzengeld gaat naar het goede doel dat is uitgekozen door de winnaars. Inschrijven kan via de website van Deurne Wittut.

Waar woont de deelnemer?
De organisatie geeft als opwarmertje onderstaande quizvraag:

In deze straat in Deurne staan drie huizen op een rij, in de kleuren geel, blauw en groen. In één van deze huizen woont een deelnemer van Deurne Wittut.

De inwoner van het gele huis zegt: ik doe mee met Deurne Wittut! De inwoner van het blauwe huis zegt: ik doe niet mee met Deurne Wittut. De inwoner van het groene huis zegt: degene die meedoet met Deurne Wittut woont niet in het gele huis.

Slechts één persoon spreekt de waarheid. In welk huis woont de deelnemer aan Deurne Wittut?

Foto’s: Deurne Wittut/Vecteezy.com

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen