9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing BSV Limburgia tegen SV Deurne; lange busrit voor eerste duel na...

Voorbeschouwing BSV Limburgia tegen SV Deurne; lange busrit voor eerste duel na winterstop

Door de winterse omstandigheden werd vorig weekend de hervatting van de competitie voor Deurne met een week uitgesteld. Helaas bleek het kunstgrasveld niet tijdig volledig sneeuw- en ijsvrij te zijn, waardoor de thuiswedstrijd tegen EHC geen doorgang kon vinden.

Doordat geen enkele wedstrijd in speelronde 12 werd gespeeld, heeft de KNVB besloten om de volledige speelronde opnieuw in te plannen voor 18 februari.

Brunssum
Voor het vaandelteam van SV Deurne staat komende zondag een verre busrit naar het Limburgse Brunssum op het programma. Ruim 80 kilometer zuidwaarts treffen zij op Sportpark Houserveld met BSV Limburgia/Kamerland. Een tegenstander die inmiddels voor het vijfde opeenvolgende seizoen uitkomt in de Eerste Klasse.

In tegenstelling tot de Deurnese blauwwitten speelden de Limburgers al wel een officiële wedstrijd in 2024, zij het in bekerverband. Door een nipte thuisnederlaag tegen tweedeklasser RVU uit Meerssen dolf BSV Limburgia het onderspit en hiermee kwam het bekeravontuur ten einde. In de competitie bevindt de ploeg zich momenteel met 13 punten op een negende plek in de rangschikking.

FC Groningen
Met oud-prof Jan van Dijk aan het roer beschikken de gastheren al enige tijd over een hoofdtrainer met jarenlange ervaring in het betaalde voetbal en tevens iemand met een indrukwekkende staat van dienst als voetballer van FC Groningen. Zo mag Van Dijk met bijna 500 gespeelde wedstrijden voor de ‘Trots van het Noorden’ met recht een clubicoon worden genoemd.

Tot vorig seizoen werd hij op technisch vlak bij BSV Limburgia bijgestaan door, andermaal een oud-prof, Regilio Vrede. Als assistent-trainer van Darije Kalezić bij ADO Den Haag keerde Vrede echter voorbije zomer terug in de professionele voetbalwereld.

Finn Derksen
Blikvangers in het elftal van Van Dijk zijn onder andere de technische en behendige aanvallers Marwan Bahaali en Senne Thijssen, met in hun kielzog Finn Derksen. De aanvallende middenvelder, zoon van voormalig profspits Dirk-Jan Derksen, vertoont met zijn scoringsdrift gelijkenissen met het doeltreffende verleden van zijn vader.

Met name de manier waarop zijn acht competitiedoelpunten veelal tot stand zijn gekomen, baart opzien. Zo wist Derksen, ondanks zijn niet buitensporige lengte van 175 centimeter, het merendeel van zijn treffers met zijn hoofd te maken. De Deurnese defensie is dus gewaarschuwd.

Het duel in de Oostelijke Mijnstreek wordt gefloten door leidsman Van Daal en start om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen