11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- ZeilbergBurgemeester Greet Buter leest voor uit haar favoriete boek op Basisschool Zeilberg

Burgemeester Greet Buter leest voor uit haar favoriete boek op Basisschool Zeilberg

Voor de start van de Nationale Voorleesdagen bracht burgemeester Greet Buter afgelopen woensdag een bezoekje aan Basisschool Zeilberg, om voor te lezen uit het Prentenboek van het Jaar en haar favoriete boek ‘De Kleine Prins’.

De bijzondere dag voor de leerlingen begon met een ontbijt in de eigen groep, waarna ze naar de aula gingen om het verhaal van de burgemeester te beluisteren. Daar stond voor Greet Buter een speciale voorleesstoel klaar, van waaruit ze de kinderen kon toespreken.

Ambtsketen
Voor de onderbouw en middenbouw las de burgemeester voor uit het Prentenboek van het Jaar: ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. De leerlingen van de bovenbouw werden getrakteerd op een verhaal uit ‘De Kleine Prins’, één van de favoriete boeken van Buter. De leerlingen hadden ook volop vragen voor de burgemeester, die speciaal voor deze gelegenheid haar ambtsketen had omgedaan.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen die nog duren tot en met zaterdag 3 februari, wordt het voorlezen aan kinderen gestimuleerd. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat en tekstbegrip, ook stimuleert het de ontwikkeling van een beter inlevingsvermogen. “Voorlezen is leuk en belangrijk, voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 8”, zegt directeur Yvonne Neervens van Basisschool Zeilberg. Ze legt uit dat ‘lekker lezen’ ook van belang is: “Leesplezier is een belangrijke voorwaarde om goed te leren lezen.”

Bieb Op School
Met het lezen zit het op basisschool Zeilberg wel goed volgens Neervens dankzij het aanbod van de Bieb Op School en het ‘abonnement Goud’ van Bibliotheek Helmond-Peel, dat is mogelijk gemaakt door de gemeentelijke NPO-middelen en geldt voor alle Deurnese basisscholen.

Foto’s: Basisschool Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen