7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing Sportclub ’25 tegen SV Deurne; lange rit in de bus en...

Voorbeschouwing Sportclub ’25 tegen SV Deurne; lange rit in de bus en stevige uitdaging op het veld

Voor het vaandelteam van SV Deurne staat zondag de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In het Limburgse Bocholtz, gelegen aan de grens met Duitsland, is op Sportcomplex Bocholtzerheide RKVV Sportclub’25 de tegenstander. Afhankelijk van de gekozen route een enkele busrit van ongeveer 100 kilometer.

In de heenronde werden de zwartwitten in een vermakelijke ontmoeting met 3-1 verslagen. Aanvalsleider Stefan van der Werf en middenvelder Dennis Groen verschenen die middag achtereenvolgens twee- en eenmaal op het scorebord. Daarnaast onderscheidde sluitpost Peter Strijbosch zich bij een 1-1 tussenstand door in de tweede helft een penalty op stijlvolle wijze te keren.

Aanwinsten
Als promovendus kende de equipe van trainer Rob Pierik een uiterst moeizame eerste helft van de competitie, en ging het met slechts twee behaalde punten als hekkensluiter de winterstop in. Om het tij te keren, hengelden de Limburgers in januari een drietal versterkingen binnen.

Zo kwam doelman Lars van Meurs over van eerstedivisionist TOP Oss, en maakten de boezemvrienden Samuel Marques en Allessandro Pillitteri de overstap vanuit de Belgische tweede-provincialer Houthalen VV. Deze kwaliteitsinjectie heeft het elftal beslist geen windeieren gelegd, aangezien in 2024 alleen nog maar in de thuiswedstrijd tegen VV Valkenswaard een nederlaag werd geleden.

In de overige zes gespeelde wedstrijden bemachtigde de ploeg maar liefst vier overwinningen en noteerde het tevens twee gelijke spelen. Door deze positieve resultaten is de rode lantaarn inmiddels overgedragen aan SV Someren en staan de Zwart-Witten momenteel met zestien punten op een tiende plek op de ranglijst.

Ervaren clubicoon
Aanvoerder Maurice Reisinger is met zijn 40 jaar de nestor bij het vlaggenschip van de Limburgers en misschien zelfs wel van de gehele Eerste Klasse F. Toen een aantal spelers van de Deurnese blauwwitten nog in de luiers zaten, maakte Reisinger in het seizoen 2005-2006 reeds voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Sportclub’25.

In de zeventien daaropvolgende seizoenen beleefde de routinier de nodige successen en speelde hij door de jaren heen een wezenlijke rol in de opmars vanuit de Vierde Klasse B naar het huidige niveau als eersteklasser. Aan stoppen denkt Reisinger voorlopig niet, want onlangs liet hij doorschemeren dat het zijn doelstelling is om volgend jaar bij het 100-jarig bestaan van de club nog actief te zijn als speler van de eerste selectie.

Stevige uitdaging
Op paasmaandag speelde Deurne in Stein het restant van de wedstrijd tegen RKSV De Ster. De manschappen van Frank Teeuwen kwamen in de resterende 65 minuten via Stefan van der Werf tot tweemaal terug van een achterstand, maar uiteindelijk trok De Ster met een 4-2 overwinning aan het langste eind.

Komende zondag kan SV Deurne aan de bak in de wetenschap dat Sportclub’25 de laatste twee wedstrijden heeft gewonnen, waarin de ploeg bovendien geen tegentreffer hoefde te incasseren. Daarentegen kunnen de blauwwitten zich vastklampen aan het feit dat het tot nog toe, behoudens de uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren van begin oktober, in iedere competitiewedstrijd minimaal eenmaal tot scoren is gekomen.

De wedstrijd wordt geleid door arbiter Roy Schuurmans en hij wordt daarbij geassisteerd door de bondsofficials Olaf Lamer en Kas van Iersel. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen