10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- Deurne Piet Verhaegh nieuwe Kanjer van de Maand bij DMG; ‘Hij heeft...

[VIDEO] Piet Verhaegh nieuwe Kanjer van de Maand bij DMG; ‘Hij heeft oog voor zwakkeren in samenleving’

Mensen die altijd klaar staan voor een ander zijn er in de gemeente Deurne heel veel. Toch valt dat niet altijd op, omdat ze het vaak de normaalste zaak van de wereld vinden en er niet voor in de schijnwerpers hoeven te staan. Om die kanjers toch een keer een bedankje te kunnen geven, gaat DMG elke maand op zoek naar de Kanjer van de Maand. Deze keer is dat Piet Verhaegh uit Deurne.

Hij is zelf al 80 jaar oud, maar helpt toch nog wekelijks verschillende mensen in zijn omgeving. Reden om hem eens in het zonnetje te zetten volgens Marlies van der Heijden. Haar partner heeft niet-aangeboren hersenletsel en Piet is al ruim 13 jaar zijn maatje. “Hij heeft oog voor de zwakkeren in onze samenleving en helpt waar hij maar kan”, vertelt Marlies. Ze is erg blij met de hulp van Piet omdat ze hierdoor in haar drukke leven als mantelzorgster ook wat tijd krijgt voor haarzelf.

Bloemetje
De partner van Marlies is niet de enige waarvoor Piet Verhaegh zich inzet. “Hij helpt ook iemand die bijna blind is, nog een andere man met dementie en hij assisteert verschillende mensen op vrijwillige basis die het financieel moeilijk hebben”, legt Marlies van der Heijden uit. Afgelopen zaterdag belde DMG-presentator Ivan van Oosterhout met Piet en verraste hem met het nieuws dat hij was uitgeroepen tot Kanjer van de Maand. Afgelopen week bezorgde DMG een bloemetje bij Piet Verhaegh thuis.

Tekst gaat verder onder de video.

Aanmelden
Ken je ook iemand in jouw omgeving waar anderen altijd op kunnen rekenen en die ook Kanjer van de Maand moet worden? Stuur dan een mailtje naar kanjer@dmgdeurne.nl met de naam en het telefoonnummer van de persoon en een uitleg van waarom jouw kanjer het verdient om ook eens een keer in het zonnetje te staan.

Deurne Draait Door
Elke laatste zaterdag van de maand om 11.15 uur wordt uit alle aanmeldingen één persoon geloot in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door en gaat presentator Ivan van Oosterhout de enorme bos bloemen ter waarde van 25 euro bezorgen bij de ‘Kanjer van de Maand’. Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Van Deursen Bloemen in Deurne.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen