9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen RKSV Mierlo-Hout; thuiswedstrijd tegen geduchte tegenstander

Voorbeschouwing SV Deurne tegen RKSV Mierlo-Hout; thuiswedstrijd tegen geduchte tegenstander

Komend weekend staat er opnieuw een thuiswedstrijd voor SV Deurne op het programma. Na het gelijkspel tegen EHC van afgelopen zondag treffen de blauwwitten ditmaal een geduchte tegenstander in de vorm van medekoploper Mierlo-Hout.

Eerder dit seizoen trokken de gasten op Sportpark De Beemd in een aantrekkelijk schouwspel, met 4-2 aan het langste eind. In die wedstrijd werd al snel duidelijk dat de promovendus met recht thuishoort op dit niveau. RKSV Mierlo-Hout behoort tot één van de best voetballende ploegen van de competitie en hebben zich inmiddels samen met Sportclub Susteren aan kop van de ranglijst genesteld. Hierdoor zijn ze volop in de race voor rechtstreekse promotie naar de Vierde Divisie.

Knappe prestatie
Indien dit wordt bewerkstelligd, zou dit voor trainer Raymond Koenraadt zijn derde promotie betekenen. De oud-prof van FC Eindhoven en Helmond Sport staat intussen alweer ruim zeven jaar aan het roer in ’t Hout en in die periode loodste hij zijn ploeg van de Derde Klasse naar de bovenste plekken van de Eerste Klasse. Een uiterst knappe prestatie.

De ploeg van Mierlo-Hout is al enige tijd bezig aan een ijzersterke reeks en is momenteel al acht wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag leed de ploeg op bezoek in Zuid-Limburg bij RKSV De Ster en dateert van 5 november. Sinds die wedstrijd werd er slechts tweemaal gelijkgespeeld en de overige wedstrijden leverden louter overwinningen op. Gedurende deze serie hoefden de Helmonders ook nog maar zes tegentreffers te incasseren, wat ontegenzeggelijk aantoont dat het elftal van Koenraadt zijn defensieve organisatie meer dan op orde heeft.

Oud-speler SV Deurne
Ongetwijfeld speelt de routine van mannen als Danny van Hout, Jasper Lalisang, Chafik Mezziani en oud-speler van SV Deurne Gregory Lammers hierin een grote rol. Laatstgenoemde ontpopte zich direct na zijn komst in de zomer van 2017 tot een onbetwiste basisspeler en groeide in drie seizoenen uit tot een zeer geliefde speler onder de Deurnese aanhang. Bovendien werd hij in het seizoen 2018-2019 uitgeroepen tot selectiespeler van het jaar. Een meer dan terechte erkenning voor zijn bewezen diensten in zijn jaren op de Kranenmortel.

Na zijn periode bij SV Deurne besloot Lammers zijn geluk op een hoger niveau bij VV Gemert te beproeven, waar hij onder andere samenspeelde met zijn huidige ploeggenoten Lalisang en Mezziani. Naast de bovengenoemde ervaren spelers beschikt de ploeg met Thom Meeuwsen over een zeer gevaarlijk wapen bij spelhervattingen en afstandsschoten.

Debuut Rens Joosten
Het Deurnese vaandelteam verspeelde afgelopen speelronde helaas voor de tweede keer op rij een marge van twee doelpunten, en kon zodoende na het laatste fluitsignaal slechts een puntje bijschrijven. Na een sterke openingsfase waar middenvelder Joris van den Heuvel de score opende, vergrootte jongeling Rens Joosten gaandeweg de eerste helft de voorsprong. Joosten, die een verdienstelijke partij voetbalde, luisterde zo zijn debuut in de basis op met een prima treffer. Tegentreffers vlak voor rust en halverwege de tweede helft zorgden er echter voor dat de blauwwitten zich tevreden moesten stellen met een puntendeling.

In de wedstrijd tegen Mierlo-Hout willen de mannen van Frank Teeuwen de eerste driepunter van 2024 gaan behalen en zich tevens revancheren voor de eerdere nederlaag bij aanvang van het seizoen. Met deze twee voetballende ploegen tegenover elkaar zijn er voldoende ingrediënten aanwezig voor opnieuw een attractieve pot voetbal.

De krachtmeting staat onder leiding van arbiter Mandemakers en hij wordt vanuit de KNVB bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Hoeksma en Van Duuren. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op Sportpark Kranenmortel.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen