7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneKoonings Bruidsmode breidt uit met tweede filiaal in historisch kasteel Valkenburg

Koonings Bruidsmode breidt uit met tweede filiaal in historisch kasteel Valkenburg

Naast een paleis vol bruidsmode in Deurne krijgt Koonings nu ook een Wedding Castle in Valkenburg. Onderneemster Ramona Koonings wil het iconische Landgoed Kasteel Oost nieuw leven inblazen en omtoveren tot een tweede filiaal voor haar succesvolle bruidsmodeformule.

Net als in Deurne moet er een totaalconcept komen, met naast een bruidsmodezaak ook een restaurant en verblijfsaccommodatie. Koonings verwacht het gedeelte met de bruidsmode al in september te kunnen openen.

Rijksmonument
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft uit een groot aantal geïnteresseerde kopers Koonings gekozen omdat haar plannen het beste passen bij de voorwaarden die de gemeenteraad bij de verkoop van het pand heeft meegegeven. In de lijn hiervan wordt het Rijksmonument de komende jaren volledig gerestaureerd en verduurzaamd. Vrijdag worden de plannen om 13.30 uur officieel door de gemeente gepresenteerd op Landgoed Kasteel Oost in Valkenburg.

“Onze huidige onderneming is al een enorm succes, maar we zien veel kansen in deze uitbreiding”, zegt Ramona Koonings. “Het biedt nog meer mogelijkheden, een bredere en nog internationalere doelgroep en een prachtige totaalbeleving. We zetten de poorten van deze prachtige plek open voor een breed publiek en willen dat Kasteel Oost weer toegankelijk wordt voor iedereen.”

Historische elementen
Het landgoed bestaat uit verschillende gebouwen met zowel binnen als buiten veel historische elementen. Het kasteel heeft een imposante entree met een marmeren hal en grote tuinen die ook een flinke opknapbeurt krijgen. Het koetshuis, in gebruik als taverne, en de speeltuin zijn in verhuurde staat verkocht. Het park en de speeltuin blijven voor publiek toegankelijk. Stichting Radar blijft daarnaast huurder van D’n Hoof, waar de organisatie dagbesteding blijft verzorgen.

Even binnenkijken in het enorme kasteel kan met onderstaande video van makelaar Klement-Rentmeesters.

Foto’s: Josanne van der Heijden/Klement-Rentmeesters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen