8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen RKSV Minor; uitdaging tegen ploeg met rappe aanvallers

Voorbeschouwing SV Deurne tegen RKSV Minor; uitdaging tegen ploeg met rappe aanvallers

In de één-na-laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar treffen de blauwwitten met RKSV Minor, andermaal een tegenstander uit het verre zuiden van Limburg. De bezoekers uit Nuth bewaren ongetwijfeld warme herinneringen aan Sportpark de Kranenmortel in Deurne.

De gedachten zullen in aanloop naar komend weekend bij sommigen nog weleens teruggaan naar mei 2018. Destijds sleepten de Limburgers op een broeierige zaterdagavond middels een 0-1 zege officieus het kampioenschap van de Eerste klasse D in de wacht. Met vier opeenvolgende seizoenen uitkomend in de toenmalige hoofdklasse, bewees Minor een niveau hoger beslist geen eendagsvlieg te zijn.

Buitenshuis
Inmiddels is het elftal van Guido Leunissen alweer voor het tweede jaar op rij actief in de Eerste klasse en met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden bezet Minor momenteel de tiende plek op de ranglijst. Hierbij valt het op dat de Limburgers met name buitenshuis sterk voor de dag komen. Zo wist Minor op vertrouwde grond in vier gespeelde wedstrijden nog niet te triomferen, maar daar staat tegenover dat er in drie uitwedstrijden wel al tweemaal aan de zoete smaak van een overwinning mocht worden geproefd.

De gasten zijn verder ook nog actief in het bekertoernooi, waar het halverwege december in de derde ronde de strijd mag aangaan met vierdeklasser VV Daalhof.

FC Dynamo Kyiv
Voorin beschikt Minor over een aantal balvaardige en rappe aanvallers en heeft het bovendien in de persoon van Danila Tsilyk een bijzondere speler in de gelederen. De pas achttienjarige Oekraïense vluchteling genoot zijn voetbalopleiding immers bij de gerenommeerde Europese topclub FC Dynamo Kyiv.

Voor Deurne kwam er afgelopen weekend in Vierlingsbeek tegen Volharding een einde aan de ongeslagen reeks van vier competitiewedstrijden. Hierdoor zakt de ploeg naar plek zeven in de rangschikking. Met een goed resultaat aanstaande zondag kunnen de blauwwitten echter zo maar weer een aantal plekken stijgen, gezien de minieme verschillen in de stand. Het verschil tussen plek vier tot en met acht bedraagt namelijk slechts een puntje.

Fraaie thuisreeks
Tot op heden is het voor de gastheren dit seizoen goed toeven op de Deurnese kunstsprieten. In alle tot nog toe gespeelde thuiswedstrijden in competitieverband werd het volle pond binnengehaald. Deze fraaie thuisreeks wil het vaandelteam maar al te graag een passend vervolg geven.

De wedstrijd staat onder leiding van een arbitraal trio vanuit de KNVB. Het duel start op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur, wanneer leidsman Verhaag het schouwspel in gang zal brengen.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen