16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen Sportclub’25; blauwwitten gebrand op overwinning op eigen veld

Voorbeschouwing SV Deurne tegen Sportclub’25; blauwwitten gebrand op overwinning op eigen veld

Na de fraaie overwinning van afgelopen zondag in Kerkrade tegen Chevremont, nemen de blauwwitten het aankomende zondagmiddag in eigen huis op tegen Sportclub’25.

De gasten uit het Limburgse Bocholtz bekroonden zich vorig jaar tot kampioen van de Tweede klasse F en destijds waren de Zuid-Limburgers met name in thuiswedstrijden een klasse apart. Zo baarde de ploeg opzien door het gehele seizoen op vertrouwde grond ongeslagen te blijven, en mede door deze knappe prestatie mag het voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de club uitkomen in de Eerste Klasse.

Onderste regionen
Tot nog toe wist de promovendus enkel in de thuiswedstrijd tegen SV Someren een puntje te behalen, en hierdoor bivakkeren de zwartwitten momenteel in de onderste regionen van de ranglijst. De moeizame start kan niet helemaal los worden gezien van het feit dat het geraamte van de kampioensploeg, door het vertrek van een handvol sterkhouders in de zomerstop, niet intact is gebleven.

Het elftal onder leiding van nieuwbakken hoofdtrainer Rob Pierik, hoopte donderdagavond vertrouwen te tanken in de inhaalwedstrijd tegen EHC om zo met een goed gevoel de gang naar Deurne te maken, maar die thuiswedstrijd werd verloren met 1-3.

Vertrouwen
Door de prima resultaten van de voorbije weken zit het met het vertrouwen van het Deurnese vaandelteam op dit moment wel snor. Zo bewees topschutter Stefan van der Werf op bezoek bij Chevremont andermaal zijn vizier op scherp te hebben staan, en met een tweetal treffers schonk hij zijn ploeg de zege.

Ook het volwassen en geconcentreerde spel biedt voldoende perspectief voor komend weekend en de blauwwitten zijn dan ook gebrand om op eigen veld de derde opeenvolgende overwinning te bemachtigen.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen