21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurnePeelland Truckrun na jaar van afwezigheid door verzekeringsperikelen terug met 33ste editie

Peelland Truckrun na jaar van afwezigheid door verzekeringsperikelen terug met 33ste editie

De Peelland Truckrun waarbij bijna 200 mensen met een beperking als passagier meerijden in een vrachtwagen, kan komend jaar weer plaatsvinden. De 33ste editie wordt gereden op zondag 14 april 2024.

Eerder dit jaar moest de Peelland Truckrun nog worden afgelast omdat bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van bijrijders die niet op een stoel met gordel meerijden. Door onderhandelingen van de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) is het gelukt om een maatwerkverzekering af te sluiten zodat ook deelnemers aan de truckrun kunnen meedoen waar een begeleider bij aanwezig moet zijn.

Heel blij
“We zijn heel blij dat het OSC gelukt is om dit voor elkaar te krijgen. Op deze manier kunnen truckruns in heel Nederland weer gewoon plaatsvinden en kunnen we alle deelnemers een plaatsje bieden, ook als hun begeleider mee moet rijden”, zegt bestuurslid Maico Meyer van KansPlus Asten Someren Deurne.

De afgelasting van de Peelland Truckrun leidde eerder tot Kamervragen. Na een ongeval bij een andere truckrun, bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van begeleiders die niet op een stoel in de gordel meerijden. Die bijrijders zijn voor een aantal van de deelnemers met een beperking nodig in de cabine tijdens de truckrun. “Dat kan noodzakelijk zijn om verschillende redenen, zoals de mobiliteit of de geestelijke toestand van de deelnemer”, legt Meyer uit.

54 kilometer
Tijdens de 33ste Peelland Truckrun op zondag 14 april van volgend jaar kunnen 150 tot 200 mensen met een beperking als passagier in een truck genieten van een rit door de regio. Deze 54 kilometer lange tocht duurt ongeveer drie en een half uur en gaat door Deurne, Asten, Someren, Liessel en Bakel. Start en eindpunt is zoals ieder jaar in Deurne.

De organisatie van wat ze zelf noemen: ‘de enige mooie file van het jaar’, is in handen van KansPlus Asten Someren Deurne en GeJeJong De Wik Deurne.

Lees ook:

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen