16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen SV Valkenswaard; mooie uitdaging tegen meer dan geduchte...

Voorbeschouwing SV Deurne tegen SV Valkenswaard; mooie uitdaging tegen meer dan geduchte tegenstander

In de een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen treft het Deurnese vaandelteam met gedeeld koploper SV Valkenswaard een meer dan geduchte tegenstander. Onder ijskoude weersomstandigheden legden beide ploegen voor de winterstop op Sportpark Den Dries een uiterst enerverende pot voetbal op de mat, en na ruim negentig vermakelijke minuten moesten de provinciegenoten zich allebei tevredenstellen met een puntendeling.

Destijds kwam Deurne al in de eerste minuut op onfortuinlijke wijze op achterstand, maar rechtte het elftal nog binnen het kwartier knap de rug. Zo was het aanvalsleider Stefan van der Werf, die na een schitterende aanval en dito steekpass van Gert Swinkels, sluitpost Roulaux keurig omspeelde en aansluitend het netje liet bollen.

Bloedstollende titelrace
In de tweede helft was het een kleine twintig minuten voor tijd wederom Van der Werf die op aangeven van Finn van der Steijn de blauwwitten op voorsprong schoot. Helaas voor Deurne stond net zoals in het eerste bedrijf de gelijkmaker weer snel op scorebord. Nu waren de rollen echter omgedraaid en was het Youri van Brussel die uit een scrimmage doeltreffend wist te zijn, en zodoende de eindstand bepaalde op 2-2.

‘De Bosuilen’ draaien tot op heden een uitstekend seizoen, en zijn vier wedstrijden voor het einde van de competitie in een bloedstollende titelrace beland met medepromovendus RKSV Mierlo-Hout. Uit achttien gespeelde wedstrijden verzamelden de promovendi vooralsnog ieder 39 punten, en enkel op basis van een beter doelsaldo houden de Helmonders de geel-blauwen onder zich. Indien beide ploegen aanstaand weekend geen misstap begaan, belooft de onderlinge wedstrijd op zondag 12 mei op voorhand een zinderende krachtmeting te worden in strijd om het kampioenschap.

Hechte defensie
Met slechts zeventien tegentreffers, het minste aantal van de gehele Eerste Klasse F, bewijzen de manschappen van hoofdtrainer Maurice Hendriks hun verdedigende organisatie meer dan op orde te hebben. Ook het gegeven dat SV Valkenswaard dit seizoen in competitieverband pas een verliespartij hoefde te slikken, mag gerust indrukwekkend worden genoemd.

De enige nederlaag werd in de tweede speelronde op bezoek in Kerkrade bij VV Chevremont geleden, waardoor ‘De Bosuilen’ al bijna zeven maanden in officieel verband ongeslagen zijn. Kleine kanttekening die hierbij wel gemaakt moet worden, is dat de nederlaag in de uitwedstrijd tegen EHC van eind november is komen te vervallen, door het faillissement van de Hoensbroekse vereniging en de daaropvolgende terugtrekking uit de competitie.

Geslepen voorhoede
De 29-jarige Youri van Brussel is de absolute blikvanger van het elftal, getuige zijn zestien competitietreffers. De centrumspits wordt veelal geflankeerd door de balvaardige dertigers Jordi Meurs en aanvoerder Thom van de Donk, neef van Nederlands elftal speelster Daniëlle van de Donk. Dit gewiekste trio heeft dit seizoen middels hun doeltreffendheid, technisch vernuft en snelheid al menig defensie tot wanhoop gedreven, dus het belooft komende zondag voor de blauwwitten een mooie uitdaging te worden om dit aanvallende gevaar van de bezoekers in toom te houden.

De mannen van Frank Teeuwen willen zich tegen SV Valkenswaard beslist gaan revancheren voor de nederlaag in Nuth van voorbije zondag. Het vaandelteam van SV Deurne kan zich daarbij vastklampen aan het feit dat ze doorgaans op de Kranenmortel ijzersterk voor de dag komen. Op twee gelijke spelen en een nederlaag na, werden alle overige wedstrijden in eigen huis vaak met attractief en erg goed voetbal gewonnen. Zo staan de spektakelstukken tegen onder andere SHH, SV Someren, RKSV Mierlo-Hout en RKVV Volharding ongetwijfeld bij menig toeschouwer nog in het geheugen gegrift.

Leidsman Nihat Babat uit Bergen op Zoom is vanuit de KNVB aangesteld voor dit op papier erg mooie affiche en hij wordt bijgestaan door de bondsofficials Jasper Langerak en Stijn Pastoor. Tot dusver zijn de weersvoorspellingen rooskleurig en met veel Deurnese support langs de lijn, kan het zo maar weer eens een gedenkwaardige en zonnige zondag worden. Aanvang wedstrijd is zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen