16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWebinar voor boeren over subsidies voor grondwaterstand verhogen of melkveehoudersbedrijf extensiveren

Webinar voor boeren over subsidies voor grondwaterstand verhogen of melkveehoudersbedrijf extensiveren

Voor de verduurzaming van de landbouw wordt in het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) samengewerkt met agrarische ondernemers die bereid zijn om de grondwaterstand in een gebied te verhogen of minder intensief melkvee willen gaan houden op hun bedrijven. Op maandag 6 mei vindt er een webinar plaats voor geïnteresseerden waarin uitleg wordt gegeven over de subsidiemogelijkheden voor deze regelingen.

Medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geven onder meer uitleg over de VeenweideN2000 Viewer. Deze applicatie is speciaal gebouwd om de subsidie Samenwerkingsverbanden in Veenweidegebieden en in of rondom Natura-2000-gebieden aan te vragen. Ook wordt uitleg gegeven over de regeling en is er ruimte om vragen te stellen.

Er kunnen van 1 mei tot en met 31 mei van dit jaar subsidies worden aangevraagd in de categorieën: gebiedsplan en samenwerkingsverband, grondwaterstand verhogen in veenweidegebieden en extensivering in of rondom Natura-2000-gebieden.

Agrarische ondernemers die overwegen om één van deze subsidies aan te vragen, kunnen het webinar bijwonen op maandag 6 mei van 14.00 tot 15.30 uur. Aanmelden kan via Webinar applicatie VeenweideN2000 Viewer.

Lees ook: Proef in Deurnsche Peel; grondwaterstand regelen met je mobiel

Foto: Gebiedsgerichte Aanpak Vitale Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen