7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne – VV Chevremont; volop mogelijkheden voor blauwwitten om toe...

Voorbeschouwing SV Deurne – VV Chevremont; volop mogelijkheden voor blauwwitten om toe te slaan

VV Chevremont is zondag de eerstvolgende opponent voor SV Deurne. Een tegenstander waartegen in Kerkrade in de heenwedstrijd van begin november, de tot nog toe enige uitoverwinning van het seizoen werd geboekt.

Spits Stefan van der Werf zette zijn ploeg die middag op het juiste spoor door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, waarna Chevremont enkele ogenblikken later nog voor de theepauze de gelijkmaker liet aantekenen. Op aangeven van Luuk Veeneman was het in de slotfase andermaal Van der Werf die zich, na een fraaie kopbal, tot matchwinner mocht kronen.

Wisselvallig
Tot op heden kent de formatie van hoofdtrainer Rene Trost een wisselvallig seizoen. Zo werd met vier overwinningen voortvarend aan de competitie begonnen, waardoor de Limburgers in de eerste weken de trotse lijstaanvoerder waren. Na deze formidabele start kwam de klad er geheel onverwachts in, en werd er in de daaropvolgende tien wedstrijden nog slechts eenmaal gewonnen en eindigden de overige wedstrijden in louter nederlagen.

Door deze negatieve resultaten duikelde de ploeg rap omlaag op de ranglijst en kwam het zelfs in de gevarenzone terecht. Vanwege de versterkte degradatieregeling die dit seizoen van kracht is, degraderen er namelijk twee teams rechtstreeks en daarnaast zijn er ook nog een drietal ploegen die zich middels een aantal nacompetitiewedstrijden mogen gaan opmaken voor lijfsbehoud.

Einde neerwaartse spiraal
Sinds de maand maart haar intrede heeft gedaan, is de neerwaartse spiraal echter abrupt ten einde gekomen. In het drieluik met SV Someren en de streekderby’s tegen respectievelijk BSV Limburgia en EHC werd immers een gelijkspel en twee broodnodige overwinningen behaald. Hierdoor bezetten de bezoekers momenteel met tweeëntwintig punten een veilige achtste plek in de rangschikking.

Achterin beschikt Chevremont in de persoon van de 36-jarige Bastin Spel al jarenlang over de nodige routine. De ervaren verdediger en ‘kind van de club’ maakte onlangs bekend er nog een jaartje aan vast te plakken en blijft zodoende voor het veertiende onafgebroken seizoen actief op sportpark D’r Kaffeberg.

Levensgevaarlijke tandem
Voorin bewijzen de door de wol geverfde topschutters Calvin Römer en Tim Blättler nog altijd een levensgevaarlijk tandem te vormen. Van de in totaal 33 gescoorde doelpunten, kwamen maar liefst 27 treffers op het conto van dit geslepen tweetal. Het is dus evident waar het voorwaartse gevaar vanuit de gasten vandaan moet komen.

Voor het vaandelteam van SV Deurne kwam er afgelopen zondag na iets meer dan 25 minuten voetbal een vervelend einde aan de wedstrijd in het Zuid-Limburgse Stein. Middenvelder Finn van der Steijn kwam met zijn hoofd hard in botsing met de sluitpost van De Ster en werd na een lange behandeling op het veld uiteindelijk per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig waren de uitslagen van de scans positief, en kan hij hopelijk binnen afzienbare tijd zijn rentree maken.

Ongeslagen sinds 2018
Op het eigen sportpark Kranenmortel is Deurne al sinds februari 2018 ongeslagen tegen Chevremont en deze positieve statistiek willen de blauwwitten maar al te graag verder oprekken. Het verschil met de Limburgers bedraagt op dit moment nog maar een puntje, en om de ploegen onderin niet dichterbij te laten komen is een driepunter komende zondag zeer gewenst.

Kanttekening die hierbij wel moet worden gemaakt, is dat het elftal van Frank Teeuwen door het oneven aantal teams in de competitie en de staking van voorbije weekend ook twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan de meeste andere clubs. Indien Deurne de aanvallende kracht van Chevremont in toom weet te houden, liggen er volop mogelijkheden om zelf toe te slaan. Zo is de defensie van de bezoekers uit Kerkrade met 50 tegentreffers de meest gepasseerde achterhoede van de competitie.

Wedstrijden tussen beide elftallen kenmerken zich over het algemeen door de vele doelpunten en laten we hopen dat de toeschouwers opnieuw een attractieve pot voetbal krijgen voorgeschoteld. Jan Tempelaar fungeert komende zondag als leidsman en de aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen