9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSPO Griendtsveen wil wensen van basisschool De Driehoek hoog op prioriteitenlijst van...

SPO Griendtsveen wil wensen van basisschool De Driehoek hoog op prioriteitenlijst van gemeente

De gemeenteraad van Horst aan de Maas bespreekt komende dinsdagavond het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Voor SPO Griendtsveen als bestuur van basisschool De Driehoek reden om tijdens de gemeenteraadsvergadering de noodzaak van verbouwing of nieuwbouw van de school onder de aandacht te brengen.

Om De Driehoek hoog op het prioriteitenlijstje van de gemeente te krijgen, wil het schoolbestuur dinsdag met een grote groep van leraren, ouders van leerlingen en andere inwoners bij de vergadering aanwezig te zijn: “We hebben het plan om met zoveel mogelijk dorpsbewoners van Griendtsveen die avond op de publieke tribune te gaan zitten en samen zo een zichtbaar statement te maken aan de gemeenteraad.”

Huisvestingsvraagstukken
Tijdens de raadsvergadering wordt er toelichting gegeven op de gezamenlijke inhoudelijke visie van de schoolbesturen en het college op het onderwijs in gemeente Horst aan de Maas. Vervolgens wordt deze visie vertaald in het huisvestingsbeleid en wordt een doorkijk gegeven naar concrete huisvestingsvraagstukken voor de korte, middellange en lange termijn.

Inmiddels heeft de gemeente de nieuwbouw van basisschool STip en de aanpassingen aan basisschool de Kroevert afgerond en besloot de raad recent een krediet beschikbaar te stellen voor de renovatie van basisschool de Doolgaard. Daarnaast verwacht de gemeente dat ze op korte termijn duidelijkheid kunnen geven over de locatie voor de nieuwbouw van basisschool Weisterbeek.

Toekomstbestendigheid
“Ook startten we de planvorming rondom de (ver)nieuwbouw van de basisscholen in Sevenum en gaven we eind april een positief advies voor de overdracht van de basisschool in Griendtsveen aan Stichting Primair Onderwijs Griendtsveen”, meldt het college van Horst aan de Maas. Het bestuur van De Driehoek is blij met dat advies en snapt dat ook andere scholen in de gemeente bepaalde behoeften hebben, maar ze willen graag dat Horst aan de Maas ook inziet dat hun school de nodige aandacht behoeft: “Dit is heel belangrijk voor de toekomstbestendigheid van onderwijs in Griendtsveen.”

De gemeente zegt voor het IHP Onderwijs bewust niet uitsluitend te kiezen voor een eenzijdig onderwijscapaciteitsplan: “We willen vanuit een inhoudelijke visie op kind-voorzieningen komen tot een plan waarin, naast het capaciteitsvraagstuk, ook aandacht is voor onderdelen zoals kwaliteit, doorgaande lijn maar ook de rol van de school in de wijk.”

Maatschappelijke functies
Daarnaast wil Horst aan de Maas bekijken of schoolgebouwen te gebruiken zijn voor andere maatschappelijke functies zoals cultuur en sport. “Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een wijkfunctie aan IKC Weisterbeek. Zo wordt de school een kloppend hart van een dorp waar reuring is voor jong en oud”, aldus de gemeente Horst aan de Maas.

SPO Griendtsveen doet een oproep om de school te steunen tijdens de komende gemeenteraadsvergadering: “Er zijn vaak mensen uit het dorp die zeggen ‘als ik iets kan doen voor de school, vraag maar!’ Nou dit is je kans. Meld je aan en ga mee! Je hoeft die avond alleen maar aanwezig te zijn.” Ook zal de groep een spandoek meenemen, waarmee ze als dorp willen laten zien dat ze achter SPO Griendtsveen en behoud van onderwijs in Griendtsveen staan.

Mensen die mee willen gaan naar de vergadering kunnen zich aanmelden via de poll in de Griendtsveenapp of door een e-mail te sturen naar info@annewilljacobs.nl. De groep komt dinsdag 26 maart om 19.45 uur voor het gemeentehuis in Horst bij elkaar. De raadsvergadering begint om 20.00 uur.

Foto: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen