21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Valkenswaard tegen SV Deurne; mooi weerzien van twee oud-ploeggenoten

Voorbeschouwing SV Valkenswaard tegen SV Deurne; mooi weerzien van twee oud-ploeggenoten

Aanstaande zondag reist het vaandelteam van SV Deurne af naar Valkenswaard waar het op Sportpark Den Dries de strijd aangaat met SV Valkenswaard. Vorig seizoen legden de Bosuilen uitgerekend tegen aartsrivaal De Valk beslag op het kampioenschap van de tweede klasse E, waardoor ze voor het eerst sinds 1962 weer mogen uitkomen in de eerste klasse.

Een prima prestatie. Helemaal gezien het gegeven dat mede-promovendi Mierlo-Hout en SHH uit dezelfde klasse afkomstig zijn, wat zeer zeker iets zegt over de sterkte van die competitie van voorbije jaargang.

Zestien punten
Tot nog toe bewijst de equipe van hoofdtrainer Maurice Hendriks zonder meer thuis te horen op dit niveau. Wat heet, met zestien punten blijven de Geel-Blauwen samen met Mierlo-Hout, Volharding en EHC nog enigszins in het spoor van koploper Sportclub Susteren.

Desalniettemin kwam er afgelopen weekend op bezoek in Heerlen tegen EHC een einde aan een indrukwekkende serie van vijf opeenvolgende overwinningen, en werd er bovendien voor het eerst in competitieverband geen doel getroffen.

Topscorer
Een opvallende statistiek, want met Youri van Brussel beschikt SV Valkenswaard immers over de gedeeld topscorer van de competitie. Samen met Calvin Romer van VV Chevremont was hij al tienmaal trefzeker. De 29-jarige goaltjesdief kwam in de zomer over van NWC, en kwam onlangs nog in het nieuws ter ere van zijn honderdste treffer in het amateurvoetbal.

Inmiddels heeft de Astenaar dit aantal verder opgevijzeld naar een totaal van maar liefst 104. Naast de club uit zijn woonplaats kwam de aanvaller, die zijn jeugdopleiding deels genoten heeft bij Helmond Sport, ook nog jarenlang uit voor streekgenoot VV Gemert. Een van de hoogtepunten in zijn Gemertse jaren beleefde hij ontegenzeggelijk in Deurne.

Dennis Groen
Onder toeziend oog van een kleine tweeduizend toeschouwers werd door VV Gemert op Hemelvaartsdag 2018 op de Kranenmortel als neutraal terrein de bekerfinale na verlenging met 3-2 gewonnen van RKSV Wittenhorst. Leuk feitje hierbij is dat Dennis Groen, nu voetballend bij SV Deurne, destijds tevens deel uitmaakte van deze succesploeg. In Valkenswaard belooft het dus op voorhand al een mooi weerzien te worden tussen twee voormalig ploeggenoten.

Het elftal van Frank Teeuwen toonde afgelopen zondag uit het juiste hout te zijn gesneden, en behaalde op het tandvlees in extremis een zeer welkom gelijkspel tegen RKSV Minor. Op een druilerige novemberdag was het vertoonde veldspel beslist voor verbetering vatbaar, maar de passie en strijdlust die door de veelal jeugdige ploeg tentoon werd gespreid, vergoedde veel.

Jong talent
Het beleid dat al enige tijd geleden is ingezet, en waarbij niet geschroomd wordt om talentvolle jongelingen de nodige vlieguren te laten maken, komt dit seizoen meer dan ooit tot uiting. Een mooi proces om te blijven volgen, en middels de hulp en begeleiding van de ervaren sterkhouders worden daar in de toekomst ongetwijfeld de nodige vruchten van geplukt.

Gezien de steeds vroeger invallende duisternis is het aanvangstijdstip van de wedstrijd ditmaal om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Hoeveler, en hij wordt geassisteerd door de heren Geurts en Pastoor.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen