5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneVoorlichting over verslavingen en gewoonten op Alfrinkcollege

Voorlichting over verslavingen en gewoonten op Alfrinkcollege

Op 24 januari krijgen de leerlingen van het Alfrink College in Deurne voorlichting over verslaving en gewoonten. De voorlichting wordt gegeven door opgeleide ervaringsdeskundigen van Stichting Be Aware.

Het belang van preventie op jonge leeftijd is groot. Eén op de tien mensen ontwikkelt een verslaving in zijn leven, waarvan de oorzaak vaak in de pubertijd ontstaat. Jongeren worden blootgesteld aan steeds meer verleidingen. Ze experimenteren vaak niet alleen met alcohol en drugs, maar worden ook verleid tot overmatig gamen, series kijken of constant social media gebruik.

Stichting Be Aware heeft een zeer interactief programma dat dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staat. Met stemkastjes beantwoorden leerlingen anoniem vragen, waarvan de uitslagen direct op het bord verschijnen. Hierdoor wordt duidelijk dat ze niet de énige zijn met een bepaald gedrag of probleem. Mede door de  gecreëerde veiligheid in de klas gaan leerlingen over het onderwerp en hun problemen met elkaar in gesprek. Hun kennis neemt toe, waardoor zij zich beter bewust zijn van de risico’s van bepaald gedrag en vooral van de mogelijkheid om hierin zelf keuzes te maken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen