Nieuws uit de Regio

Voormalig Spiders-gitarist Heinz van Tuijl te gast bij Top van Toen

Heinz van Tuijl, voormalig sologitarist van de Eindhovense beatband The Spiders, is maandagavond te gast in een speciale uitzending van de Top van Toen op DMG radio. Met DMG-DJ Frank Aarts gaat Van Tuijl aan de hand van muziek in gesprek over zijn Spiders-periode.

Bekend geworden met eigen versie van kindernummer
The Spiders zijn in de jaren 60 bekend geworden met hun eigen uitvoering van het kindernummer ‘Oze-Wieze-Woze’, naar idee van producer Tony Vos. Hij is ook degene die The Spiders naar het Euro rockfestival in de Star Club in Hamburg heeft gestuurd in 1964, met onder meer ook The Animals, The Searchers, The Rolling Stones en Freddy & The Dreamers op het podium.

Optredens bij café-zaal Van Moorsel in Deurne
Bij het Deurnese publiek is de Eindhovense formatie bekend geworden door hun optredens bij café-zaal Van Moorsel. “Peter Koelewijn speelde daar en het hing met de benen buiten. Peter heeft ons toen aangeraden. Hij zei: ‘jullie moeten naar Deurne toe’. Ik dacht eerst dat hij Deurne bij Antwerpen bedoelde . Muzikanten uit Eindhoven gingen altijd richting Tilburg of naar het noorden. Onze optredens in Deurne waren een groot succes”, vertelt Van Tuijl. De speciale uitzending van de Top van Toen met Heinz van Tuijl is maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur te horen op DMG radio. Luisteraars kunnen via de DMG app vragen stellen aan de voormalig Spiders-gitarist.

Foto: Frank Aarts

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.