7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneVoormalige Hub van Doornecollege krijgt nieuwe bestemming

Voormalige Hub van Doornecollege krijgt nieuwe bestemming

Het voormalige Hub van Doornecollege aan de Haspelweg in Deurne krijgt een nieuwe bestemming. Het hoofdgebouw moet een kleinschalige en huiselijke woonomgeving bieden voor mensen met dementie. Wethouder Helm Verhees tekende dinsdag de overeenkomst samen met eigenaar Amvest en Woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Met het plan om huisvesting te bieden aan dementerenden, gaat de wens van de gemeenteraad in vervulling om het hoofdgebouw voor een maatschappelijk doel te gebruiken. Onder de noemer ‘Het Gasthuis’ krijgen ongeveer 20 bewoners 24 uur per dag begeleiding. De dagelijkse leiding is in handen van een inwonend zorg echtpaar. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar een echtpaar dat deze verantwoordelijkheid wil dragen. Het gasthuis organiseert in het voorjaar samen met de gemeente een bijeenkomst voor de buurtbewoners van de voormalige school. Amvest is eigenaar van alle panden van Het Gastenhuis. Zij is een belegger die actief in zorgvastgoed investeert. Haar zorgportefeuille bestaat uit meerdere zorgconcepten voor ouderen.

Sloop
Woningbouwvereniging Bergopwaarts sloopte in 2015 een groot deel van het voormalige Hub van Doornecollege. Het hoofdgebouw, de gymzaal en de aula zijn blijven staan. Bergopwaarts is blij dat het hoofdgebouw een maatschappelijke functie krijgt. De woningbouwvereniging maakt later de plannen voor de gymzaal en de aula bekend.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen