5.9 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneVriendengroep uit Deurne strijdt tegen leukemie ter nagedachtenis aan vriend Jeroen

Vriendengroep uit Deurne strijdt tegen leukemie ter nagedachtenis aan vriend Jeroen

Ze zijn al jaren een hechte vriendengroep die altijd voor elkaar klaar staat. Een kleine groep die zich steeds verder uitbreidde. Gezellig samen op stap, op het terras zitten, of op vriendenweekend. Maar dan krijgen de vrienden slecht nieuws. In oktober 2018 wordt bij een van de leden van de vriendengroep acute leukemie vastgesteld.

Na een strijd vol ups en downs waarin hij elke dag wordt gesteund door zijn vrienden, komt er op zaterdag 2 maart 2019 een bericht dat inslaat als een bom bij de vriendenclub. Hun vriend en drijvende kracht achter de club, Jeroen Bankers is overleden aan de gevolgen van leukemie.

Stichting Voor de Strijders

Een heel trieste gebeurtenis, die hun band nog hechter maakt en de groep nog meer vastberaden maakt om ter nagedachtenis aan Jeroen, als vriendclub iets te doen om de strijd aan te gaan met leukemie. Vorige week richtte de vriendengroep de stichting Voor de Strijders op. Een stichting die als doel heeft om geld in te zamelen voor het Leukemiefonds.

Nieuwe behandelmethoden

Glenn Althuizen van de stichting vertelt: “We willen verder strijden voor onze vriend die de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte heeft verloren. Jeroen was één van de drijvende motoren van de vriendengroep en een echte sfeermaker. Wat hij en de mensen om hem heen hebben moeten doorstaan, is iets wat we andere mensen willen besparen. Het is echt een rollercoaster, het ene moment gaat het heel goed en even daarna kan het drie keer zo slecht gaan. Wij hebben dat van heel dichtbij meegemaakt en omdat te voorkomen in de toekomst willen wij daar graag ook een steentje aan bijdragen. Daarom zamelen wij geld in voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden tegen acute leukemie.”

Viking Run

“We willen beginnen met iets wat Jeroen ook altijd heeft gedaan,” legt Piet van Oosterhout van de vriendengroep en de stichting uit. “Namelijk het lopen van de Strong Viking Obstacle Run in Warstein in Duitsland. We gaan daar met de hele vriendenclub naar toe en acht mensen van de groep gaan de Viking Run lopen op zaterdag 28 september. Zo willen we in elk geval één keer per jaar geld inzamelen, maar mensen kunnen natuurlijk ook de rest van het jaar een donatie doen via onze website. We hebben verschillende sponsorpakketten en alle hulp is welkom.”

Meer informatie over de Stichting Voor de Strijders vind je op hun website.

Beluister hier het interview bij DMG Radio met Piet van Oosterhout en Glenn Althuizen van de Stichting Voor de Strijders.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen