22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneVrijwilligers geven kloostertuin in Griendtsveen grote opknapbeurt

Vrijwilligers geven kloostertuin in Griendtsveen grote opknapbeurt

Met de financiële hulp van de provincie Limburg zijn een aantal vrijwilligers op dit moment bezig de sterk verwilderde kloostertuin in Griendtsveen in ere te herstellen.

De tuin maakt deel uit van het kloostergebouw dat wordt verbouwd tot een appartementencomplex, waarbij het oorspronkelijke karakter van het pand wordt behouden. Naast het in ere houden van een historisch belangrijke plek voor het dorp, heeft het behoud en beheer van de kloostertuin volgens de vrijwilligers ook een sociale functie: “Het is een plek waar dorpsbewoners elkaar op een mooie, rustige plek kunnen ontmoeten.”

Stukje geschiedenis
Ook voor de kinderen van de nabijgelegen basisschool is de aanwezige moestuin van belang, omdat ze daar kunnen ervaren hoe voedsel groeit. Volgens de leden van werkgroep Kloostertuin wordt het een plek waar een stukje geschiedenis kan worden ervaren en bezoekers kunnen genieten van kruiden, bloemen, dieren, groenten en vruchten. De contouren van de groenten- en kruidenvakken van de schooltuinen zijn al zichtbaar.

De kloostertuin wordt verder ingericht met een pluktuin voor bloemen, fruitbomen, een werkschuur en een zitje met zicht op het naastgelegen natuurgebied De Peel. Ook wordt de grot met beelden van de Heilige Maagd Maria en de Heilige Bernadette opgeknapt, waarna de kloostertuin kan worden geopend voor publiek.

Fruitbomen
In het najaar worden nog fruitbomen en struiken geplant en aan het einde van het jaar moet hiermee een groot deel van de tuin ingericht zijn. De werkschuur en een plantenkas staan voor volgend jaar op de planning.

Bij de werkgroep Kloostertuin zijn naast Dorpsvereniging Griendtsveen Stichting het Klooster, de parochie en basisschool de Driehoek betrokken. Ook helpen enthousiaste dorpsbewoners en de architect van het herbestemmingsplan voor het klooster mee.

Foto: BOEi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen