14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneVroege vogels parkeren gratis in Deurne

Vroege vogels parkeren gratis in Deurne

Om het centrum van Deurne nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers, heeft de gemeente Deurne – in samenwerking met de centrumondernemers – het parkeerbeleid aangepast. Voortaan mag iedereen – vanaf zaterdag 1 april 2017 – tot 13.00 uur gratis parkeren. Op zon- en feestdagen is het parkeren de hele dag gratis. Bezoekers mogen natuurlijk ook te voet of op de fiets naar Deurne-Centrum komen.

In het centrum van Deurne zijn volop parkeerplaatsen vlakbij de winkels en horecazaken. Ideaal. Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen nabij de winkelstraten of van de parkeergarage aan de Wolfsberg. De ingang bevindt zich aan de Wolfsberg (links naast de Hema) of aan de Martinetstraat.

Hoe werkt het?
Het gratis parkeren tot 13.00 uur geldt van maandag tot en met zaterdag. Op zon- en feestdagen is het parkeren de hele dag gratis. Het gratis parkeren geldt voor alle parkeerplaatsen in het centrum en ook voor de parkeergarage. Na 13.00 uur betalen bezoekers het vriendelijke parkeertarief van de gemeente Deurne. Betalen kan met contant geld bij de parkeerautomaat, met de Deurnepas of Stadsparkeren-pas of met de mobiele telefoon (bijvoorbeeld de Parkmobile-app of Yellowbrick-app).

Ombouwen parkeerautomaten
Op donderdag 30 en vrijdag 31 maart worden de parkeerautomaten in het centrum van Deurne omgebouwd. De automaten worden ingesteld op gratis parkeren tot 13.00 uur. Op het moment dat een automaat wordt omgebouwd, kan daar op dat moment niet betaald worden. Degene die parkeert moet dan even een kaartje kopen bij de eerstvolgende automaat. De gemeente rekent op begrip hiervoor.

Onderdeel van ‘Samen Deurne Centrum verbeteren’
Gratis parkeren tot 13.00 uur is één van de maatregelen om het centrum van Deurne aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Andere maatregelen en acties zijn: aankleding van straten, pleinen en panden, digitale informatieborden langs de toegangswegen, hangende bloembakken en banieren, de vermindering van leegstand, aankleding van lege etalages en het organiseren van een WOW-event. De acties en maatregelen maken onderdeel uit van ‘Samen Deurne Centrum verbeteren’. Dit is een initiatief van Stichting Centrummanagement Deurne, Ondernemersverenging Deurne (OVD), de vereniging van vastgoedeigenaren, VVV, de samenwerkende Markthoreca en de gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen